Кандидат на "Алтернатива за Германия" е намушкан с нож в нова предизборна свада Снимка: © Getty Images

Хайнрих Кох, кандидат за общински съветник от партията „Алтернатива за Германия“ (AfD), е бил ранен при нападение с нож в Манхайм.

Атаката се е случила във вторник вечер, когато Кох е опитал да възпре друг гражданин да свали предизборни плакати в югозападния германски град.

Полицията в Манхайм потвърди, че провежда разследване във връзка с инцидента.

На видеозапис от инцидента, предоставен от AfD на германската информационна агенция dpa, се вижда млад мъж, който сваля плакати на крайнодясната партия на площада в центъра на града.

Кадрите показват как предполагаемият извършител бяга от мястото на инцидента с няколко афиша на AfD, докато Кох, за когото се твърди, че е заснел видеото, го преследва.

Според местни медии Кох е получил наранявания на ухото и стомаха. Той е третият кандидат в листата на AfD в изборите за местен съвет, които ще се проведат на 9 юни.

Атаката се случва само няколко дни, след като 29-годишен полицай беше убит с нож в рамките на антиислямска демонстрация в същия град.

Нападателят, за когото се предполага, че е емигрирал в Германия от Афганистан през 2014 г., е бил прострелян и ранен на място. Полицията все още не е посочила мотив за нападението.

В началото на май беше нападната и общинската съветничка от Берлин Франциска Гифи от Социалдемократите. По същото време беше пребит и Матиас Еке, евродепутат и водещ кандидат за ЕП от същата формация, докато той е поставял предизборни плакати за социалистите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ няма да подкрепи кабинета "Желязков"

Според Кирил Петков това е правителство, "за което мечтае Пеевски"

11:14 - 01.07.2024
Европейски дневници

Номерът на Мета да заобиколи “политиките на съгласие” не мина. Грози ги глоба от ЕК

Собственикът на Facebook рискува тежки санкции от ЕК - до 10% от световния си оборот

09:38 - 01.07.2024
Текстове от партньори

Ново изследване подчертава потенциала за намален риск на никотиновите паучове

В сравнение с традиционните тютюневи изделияя

09:22 - 01.07.2024