Караянчева се обиди на "120 минути" след напомнянето на цитати от председатели на НС

Цвета Караянчева обяви, че се е обидила "чисто човешки, като жена, като политик" от решението на журналиста Светослав Иванов ("120 минути" bTV) да постави крайните й партийни изказвания на фона на цитати от стари председатели на българското Народно събрание - от екзарх Антим Първи до Стефан Савов и Благовест Сендов.

"Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша, бе! Това е положението“. Думи на Цвета Караянчева, председател на 44-тото Народно събрание. Край на цитатите. Това е положението. Наистина, това е положението", завърши седмичният коментар на Светослав Иванов от неделя.

Когато председателите на НС говорят… една селекция на Светослав Иванов

В сряда Караянчева свика брифинг по повод недоволството на журналистите от изолирането им в приземния етаж на Партийния дом и невъзможността да общуват свободно с депутатите, като обяви, че вече ще имат достъп до Клуба на народния представител, но не и до стаите на парламентарните групи (как реагираха журналистите - вижте по-долу).

Тя отказа да се извини за думите си, че протестиращите не трябвало да ползват метрото в София или "магистралите на Борисов", щом като недоволстват от политиката на правителството. Оправда тона си с това, че е говорила пред партийна среща.

"Вижте и другите партии как говорят по партийни срещи и ще разберете начина на говорене на всички народни представители, партийни лидери и др.", каза тя.

В края на изявлението си пред парламентарните репортери Караянчева реши да влезе в задочен спор със Светослав Иванов:

"Мен ме заболя, защото в едно предаване... говоря човешки... беше изрязана тази моя реплика, която казах като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, участвайки на политическо събрание в съботен ден, неработен ден. И беше сложена тази реплика до изказвания на предни председатели на Народни събрания, които говорят институционално. Мисля, че не беше коректно по този начин да се представи моето говорене", обяви Цвета Караянчева.

Тя препрати към "много институционални изказвания", включително когато България "председателстваше Съвета на Европа" (вероятно има предвид българското председателство на Съвета на ЕС, б.р.).

Ходи пеша, питай в бюфета

"Мисля, че беше коректно да се вземе абзац от тези мои изказвания. Политическите изказвания можеше да бъдат наредени до други политически изказвания на предни председатели. Аз никога не съм си позволявала да се меся в работата на медиите, никога няма и да го направя. Но чисто човешки, като жена, като политик, беше много обидно, защото това предизвика съвсем друг отзвук", обяви тя.

"Ще отворим и бюфета"

Караянчева беше подложена на сериозни критики от страна на парламентарните репортери, които от един месец протестират срещу поставянето им в "изолатор" и невъзможността да отразяват нормално работата на Народното събрание в новата сграда.

"Имайте предвид, че само след един месец ще имате възможност и долу в бюфета, който ще се ..."

"Не искаме да ядем, искаме да питаме!", репликира журналистка.

"Не за ядене, за контакт с народните представители", отговори Караянчева.

Веднага след това обаче друг репортер посочи: "Не искаме този контакт да го осъществяваме в бюфета или в Клуба на народния представител".

"А къде искате?", попита Караянчева.

"На етажа, където са стаите на парламентарните групи, разбирате ли?", реагираха бурно журналистите, което накара председателят на 44 НС да моли за тишина.

Караянчева обясни лимитите за достъп на журналисти с това, че са "изключително притеснени с пространството в Народното събрание" заради събирането на няколко институции в сградата на Партийния дом, което провокира напомняне от страна на журналистите: "Цяла ЦК на БКП се е помещавала тук".

Караянчева: Пътуват с хубави коли по магистралите на Борисов и се оплакват


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024