Кевин Спейси получи награда за цялостно творчество, дни след като се яви по дело за сексуално насилие Снимка: © Getty Images

Актьорът Кевин Спейси получи награда за цялостно творчество в Италия - дни след като се яви в съда във Великобритания, за да отрече обвиненията срещу него в сексуално насилие.

Наградата беше връчена от Националния музей на киното в Торино (Mole Antonelliana), които изтъкват "личния естетически и авторски принос на Спейси за развитието на драматичното изкуство". Предишните носители на наградата са актрисите Изабела Роселини, Моника Белучи и режисьорът Дарио Ардженто.

В речта си актьорът благодари за "смелостта" на институцията да му връчи наградата. Носителят на два "Оскар"-а представи и прожекция на филма "Американска красота" от 1999 г., в който участва.

Той благодари на директора на музея Доменико Де Гаетано и на ръководителя на отдела за международни отношения Марко Фаланка за организирането на събитието.

"С връчването на тази награда те правят решителна защита на художествените постижения и за това трябва да бъдат аплодирани", каза той.

Това беше първата церемония, на която Спейси присъства откакто през 2017г. срещу него бяха повдигнати седем обвинения за сексуално посегателство срещу мъж в началото на 2000-те години - твърдения, които актьорът отрича.

"Живея живота си всеки ден. Ходя по ресторанти, срещам се с хора, шофирам, играя тенис, винаги съм успявал да срещна щедри, истински, състрадателни хора. Не съм се скрил, не съм отишъл да живея в пещера", каза той пред италианската информационна агенция Ansa.

Само преди дни Спейси се появи в съда в Лондон, макар и чрез видеовръзка, за да отрече три обвинения за непристойно посегателство, други три обвинения в сексуално посегателство и едно в склоняване на лице към сексуални действия без негово съгласие.

Обвиненията костваха на актьора ролята му в популярния сериал "House of Cards" (Къща от карти). Миналата година стана ясно, че той ще трябва да плати на продуцентите на сериала 31 млн. долара за разходи, свързани с отстраняването му от проекта на Netflix.

Очаква се съдът да вземе решение по делото за сексуално насилие срещу Спейси през юни тази година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL. 18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024