Световната премиера на "Wonder Woman 1984" - един от потенциалните блокбъстъри на 2020 г. - отново беше отложена от Warner Bros. Супергеройският филм с Гал Гадот трябваше да излезе по кината на 2 октомври, но студиото е решило да измести датата напред за 25 декември 2020. 

"На първо място, искам да кажа, че Гал и аз обичаме всички верни фенове на "Жената чудо" по цял свят и интересът ви към WW84 не може да ни направи по-щастливи и по-нетърпеливи да ви покажем този филм. Знам колко важно е да излъчим филма на голям екран, когато всички ще можем да споделим преживяването заедно, затова се надявам, че няма да имате нищо против да изчакаме още малко. С новата дата на премиерата на Коледа нямаме търпение да прекараме празниците заедно с вас", се казва в изявление на режисьорката на филма Пати Дженкинс. 

Warner Bros поеха риск и пуснаха "Тенет" на Кристофър Нолан по кината - първият блокбъстър на голям екран след принудителното затваряне на салоните заради пандемията през март.

Приходите от филма през последния дълъг уикенд в САЩ обаче стигнаха едва 20 млн. долара (бюджетът на продукцията е десет пъти по-голям).

Филмите, които трябва да гледаме през септември

С отлагането на "Wonder Woman 1984", "Тенет" няма да има сериозна конкуренция поне до 6 ноември, когато би трябвало да излезе филма на Disney и Marvel "Black Widow със Скарлет Йохансон и Флорънс Пю. Според Deadline - дори този филм може да бъде отложен напред във времето заради несигурността около Covid. 

Все още не е ясно колко киносалони ще бъдат отворени през октомври. Според CNBC - само 65% от кината в САЩ са работили през последния уикенд, като всяко от тях има лимит за броя на зрителите до 30-50% от капацитета на залите.

В Ню Йорк, Сан Франциско и Лос Анджелис все още няма кинопрожекции. 

Честите промени в графика на премиерите се превръщат в норма за киноиндустрията и са разбираеми на фона на неяснотата, която пандемията внесе в бизнеса. Това се отразява и на пазарната капитализация на най-големите компании в сектора. В петък акциите на Marcus Corporation (собственици на едноименната верига киносалони) паднаха с близо 7%, IMAX - със 7%, Cinemark - с 6%, а AMC - с 4%. 

Най-добрите филми от Венеция 2020

Отлагането на "Wonder Woman 1984" за седмицата след Коледа е рисково решение - от една страна, конкуренцията в този период на месеца няма да е висока ("Dune" би трябвало да излезе една седмица по-рано), но здравни експерти предупреждават, че броят на новите случаи на Covid-19 може да се увеличи значително през декември и останалите зимни месеци. 

"Dune" на Вилньов и предизвикателството на култовата фантастика

През последните седем дни САЩ отчитат средно 35 200 нови положителни проби на ден, а средният брой на смъртните случаи е около 850. 

Първият филм "Жената чудо" с Гал Гадот дебютира през 2017 г. и спечели над 400 милиона долара само в Северна Америка. 

Това е третото решение за отлагане на премиерата на продължението "WW84", който по план трябваше да се появи по кината още на 5 юни. Бюджетът на мегапродукцията е близо 180 млн. долара, без да се броят разходите по маркетинга. .

Мулан съществува и в реалния живот: Момичето, което иска да спаси баща си от репресиите над уйгурите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?