Кметът на Троян отговори с хумор на сравненията със София. Дъщеря ѝ призова да се гласува за Васил Терзиев

Кметът на Троян Донка Михайлова реагира с чувство за хумор на сравненията, които Ваня Григорова направи между управлението на нейния град и София - и които цял ден са тема на комични реакции в социалните мрежи.

Михайлова, която беше преизбрана със 77% още от първи тур, публикува колаж във Facebook, на който емблематичният надпис "Hollywood" над Лос Анджелис е задраскан и на негово място е поставен "TROYAN".

"Интернет и част от националните медии „завряха“ след сутрешното интервю на Ваня Григорова по „Нова“, в което тя казва, че иска София да прилича на Троян. Започнаха предложения за замени на голям апартамент в центъра на София за подобен в Троян. Да е ясно – вече заменяме един троянски за два софийски", пише още Михайлова.

Дъщерята на кмета на Троян - Адрияна Михайлова - също коментира изявата на Ваня Григорова, но призова хората да гласуват не за нея, а за Васил Терзиев.

"Не бих споделила Ваня Григорова, но става дума за София и Троян — двата ми града! Използвам мемето на деня като повод публично да се похваля с майка ми Донка Михайлова, която почва четвъртия си кметски мандат, след като отвя всички със 77%, и между другото спечели толкова много безплатна национална реклама от Ваня. Както винаги съм ужасно горда с тебе, мамо. Сега остава София да спечели с 85 (б.р. номерът на Васил Терзиев в бюлетината) в неделя", пише тя.

Адрияна Михайлова беше член на инициативата "Визия за София", която беше разработвана от колектив експерти по архитектура, градоустройство и др. начело с арх. Любо Георгиев от "Софияплан".

Георгиев напусна общинското дружество през 2021 г., като разкритикува СОС и Йорданка Фандъкова за липса на диалог и доверие, както и отказът на администрацията да прилага серия от мерки в разработената стратегия за София.

В момента Адрияна Михайлова и арх. Любо Георгиев са в "Екипът на София", който е част от организациите, поддържащи кандидатурата на Васил Терзиев за кмет.

Троян, моя малка София


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024