Мемоарите на принц Хари случайно излязоха по-рано в испанските книжарници. Кои са големите разкрития в книгата? Снимка: © Getty Images

Текстът съдържа известни спойлери и откъси от автобиографията на принц Хари - "Spare".


Дългоочакваните мемоари на принц Хари, които предстоят да излязат по книжарниците в редица страни следващата седмица, трябваше да бъдат строго пазена тайна преди публикуването им. Заради логистична грешка обаче феновете на кралското семейство в цяла Испания ще започнат уикенда си, като се потопят в историята на херцога на Съсекс, разказва QZ.

За да се подготви за евентуални забавяния на доставките заради празненствата около Деня на тримата крале този уикенд, дистрибуторът на Penguin Random House в Испания е доставил мемоарите в книжарниците по-рано от предвиденото. Вместо да ги държат под ключ обаче книжарниците вече са ги изложили по рафтовете и те са в продажба.

Някои магазини за книги твърдят, че ранната продажба се дължи на грешка в софтуера им, а други обвиняват за това чиновнически грешки. Други си признават, че са искали да зарадват испанците с книгата по-рано в синхрон с празничния уикенд.

Продажбата на мемоарите на принц Хари, озаглавени "Spare", ще се окаже истинско предизвикателство за техния издател - Penguin Random House. Около книгата има огромен интерес и се очаква тя да бъде едно от най-големите заглавие през първото тримесечие на годината.

По информация на Entertainment Tonight издателството е инвестирало в херцога на Съсекс поне 35 млн. долара като част от сделка за няколко книги.

Всички големи разкрития от книгата, които знаем до момента

Преди дни британският вестник "Гардиън" се сдоби с рядко предварително копие от биографичната книга. Изданието съобщи, че в историята си принцът включва описание на сериозен скандал между него и брат му Уилям - престолонаследник на британската корона - при който се е стигнало до физически сблъсък.

В биографията си Хари твърди, че Уилям го е блъснал на земята в момент на ярост, след като двамата са се скарали заради ситуацията около Меган Маркъл. Инцидентът се е случил в лондонската резиденция на Хари през 2019 г.

Благодарение на екземплярите, пуснати в продажба по-рано в Испания, вече са ясни и други признания. В книгата се описват някоио скандали в кралското семейство, като например това, че Хари и Уилям са били против баща им да се жени за Камила.

Описани са и моменти от смъртта на принцеса Даяна. Хари разказва как баща му го събужда, за да му съобщи новината, че майка му е претърпяла автомобилна катастрофа. Принцът пише, че Чарлз, който според него не умеел да изразява чувствата си при "нормални обстоятелства", не го е прегърнал и в този момент.

Автобиографичният роман на принц Хари - "Spare" - в книжарниците

В автобиографията има и интимни моменти като този как херцогът на Съсекс е изгубил девствеността си на 17 години с по-възрастна жена на полето зад един бар. Той споделя, че това е било "унизително" преживяване.

В мемоарите се твърди също, че Уилям и Кейт се засмяли, когато Хари се върнал вкъщи, облечен в нацистка униформа, преди маскарадно парти през 2005 г., превърнало се в истински скандал в британската общественост.

Хари разказва, че е обсъждал костюми за събитието и се е обадил на двойката, за да поиска мнението им - той се е колебаел между пилотска униформа и нацистки костюм. Случката е описана така:

"Обадих се на Уил и Кейт и ги попитах какво мислят."

"Нацистка униформа, казаха те."

"Взех я под наем, заедно със смешни мустаци, и се върнах у дома. Уили и Кейт се смееха. Беше много по-зле от костюма на Уили с трико. Далеч по-нелеп."

Дворецът Кенсингтън и Бъкингамският дворец заявиха, че няма да коментират написаното в изданието.

Принц Хари на мисия в Афганистан Принц Хари създаде нов скандал с признание, че е убил 25 талибани като "фигури за шах"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023