КНСБ поднесе протестна елха пред НС с искане за по-високи доходи

Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) започна протест пред сградата на Народното събрание с настояване за по-високи доходи.

Акцията им е продължение на тяхната кампания "Да защитим доходите от инфлацията", която започна през септември. Те настояват депутатите да предприемат законодателни промени, с които да гарантират увеличението на минималната работна заплата на 850 лв, въвеждане на необлагаем минимум до същата сума и незабавно приемане на Бюджет 2023.

Пред сградата на парламента синдикатите поставиха празнична елха, на която вместо играчки поставиха надписи със своите искания. Протестиращите ще носят и коледни "подаръци" за депутатите.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отиде при протестиращите, за да им съобщи, че партията им отправя искания, които са сходни с техните. Едно от тях например е увеличението на минималната работна заплата.

Демонстранцията на синдикатите идва ден, след като Народното събрание прие на първо четене удължаването на Закона за държавния бюджет за 2022 г., който да се изпълнява и през следващата година. Решението беше взето с подкрепата на ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход", като от левицата настояват в законопроекта да бъдат направени промени между първо и второ четене.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023

Умира ли приятелството? „Рецесията на връзките“ удря най-силно по мъжете

Свободното ни време е радикално индивидуализирано

12:49 - 05.02.2023