Колко ви е часът, г-н Павлов? Снимка: © Мира Дерменджиева

Трудно ни е да повярваме, когато Орлин казва, че в момента основен приоритет му е да почива. Дава вид на човек, който не се спира. Доскоро го гледахме всяка седмица във вечерното му шоу по БНТ, слушали сме гласа му по радиото и телевизията, дублираните персонажи в киното, а това лято обиколи и големите български градове за турне, с което бурно отпразнува 20 години на сцена. Към всичко това добавяме, че е и отдаден баща на пълен работен ден.

Орлин Павлов живее на високи обороти. И въпреки че не е на екран от септември, публиката скоро ще го гледа и слуша в дублажа на “Желание” - филма, с който Disney ще отбележи своята стогодишнина.

Междувременно музикалните планове продължават и скоро той отново влиза в студиото, за да записва.

Орлин Павлов винаги е бил еталон за външен вид и стил. Не е чудно и че е изборът на Huawei за кампанията им Fashion Forward, с която технологичният бранд казва на потребителите, че всичко, което носим по нас, е въпрос на класа.

 Орлин Павлов, интервю

Отдалеч забелязваме зелената каишка на новия смарт часовник Huawei Watch GT 4 върху китката на Орлин - в комплект със слушалките Huawei FreeBuds Pro 3, които в ушите на един музикант са абсолютна атестация за звук от най-високо ниво.

“Мъжкият” вариант на Huawei Watch GT 4 идва в различни дизайни с черна флуороеластомерна каишка и метална верижка. Зеленият обаче е най-забележителният, защото има един леко уличен стил, който ни напомня, че не е нужно човек да е прекалено сериозен, за да се държи на положение.

Huawei Watch GT 4

Като цяло, доста подхожда на стила на Орлин, но именно функционалностите са онова, което го привлича - с часовника следи състоянието на тялото си, показателите при спортуване и качеството на съня си.

,,Оказа се например, че по време на лайфове хабя страшно много калории”, изненадва ни Орлин.

Новост в модела на ръката му е приложението Stay Fit, което помага да се следи приемът на калории, както и дали човек е в калориен дефицит.

Ако питаме Орлин колко калории е изгорил това лято, отговорът сигурно ще е, много, тъй като през август той отбеляза 20 години на сцена с турне в големите градове на цялата страна. Споделя, че споменът от публиката е най-ценното от това турне.

Орлин Павлов в Bar Regale, София

,,Много вярна и много моя публика. Може би съм вкарал и нова публика, хора, които са дошли от любопитство, но останах впечатлен и това винаги се разбира по бисовете. Ако те изкарат още два три пъти, значи хората искат още и не им е достатъчно. Това беше наградата за целия ни екип.”

След активното лято и последния телевизионен сезон, Орлин казва, че му предстои да влезе в звукозаписното студио, където го чака нова музика. За момента не споделя в какъв жанр ще твори. Единствено иска музиката да му носи настроение и да се потапя в нея - да следва собствения си усет, а не да прави определен тип музика само защото сега е модерна.

Наблюденията му за неговата сфера са доста интересни - споделя, че в световен мащаб музиката е станала по-агресивна.

,,Светът, в който живеем, и скоростта, кара и хората да са такива. Дали защото в TikTok всичко е по пет секунди, дали защото сексът все повече и повече продава, или защото войните са много и са все близо до нас…”

Орлин Павлов, Huawei Fashion Forward

За сметка на това, за него добрата музика е пътуване във времето. Слушайки, прави паралели за това как са живели хората през съответния период. Времето, което са имали да се влюбят, да слушат песни дълги цели 7 минути. Питаме го какво слуша, това винаги е любопитно, когато говориш с изпълнител. Оказва се, че от сутринта е на 70-тарска вълна, а онова, което е влязло в главата му е песента на Чака Кан, I Feel You.

Орлин се определя като човек, който внимава с времето. Не обича да закъснява. Може би и затова е привързан към часовника си.

Интересно ни е дали ежедневието му се променя, откакто се следи толкова подробно.

,,Най-вече си давам сметка от какво имам нужда, ако се наблюдава някакъв дефицит, примерно ако от три до шест през нощта не спя. Ако не си направя крачките за деня и кантарът се качва, виждам какво мога да направя. Това е един много хубав фундамент да живееш по-здравословно, което според мен е супер.”

Оказва се, че е потребител на системата Huawei TruSeen™ 5.5+, която проследява сърдечния ритъм, съня и стреса с изключителна прецизност.

Освен че са красиви, практични и носят удоволствие от използването на премиум продукт, сред запазените предимства за нa смарт часовниците на бранда е издръжливостта на батерията - 14 дни за “мъжкия” модел, както и съвместимостта с iOS и Android.

Темата на разговора ни постепенно се измества отново към музиката и това какво обича да слуша Орлин в свободното си време. Казва, че не може без музика.

В плейлиста му ще намерите почти всичко - от Майли Сайръс, през диско, до саундтрака на мюзикъла “Коса”, който обожава.

Орлин Павлов, музика, сцена

,,Готино ми е сутрин като пусна нещо и някак си мелодията ми остава в главата цял ден. Примерно, цяла сутрин слушам едно жестоко парче, което ми даде добър старт на деня - Spinning на Бърнард Райт. Иначе, слушам най-много в колата.”

Паралелно с музиката (за удоволствие и за работа), върви и другата професия на Орлин - дублажът. Слушали сме го във филми като “Сами вкъщи”, “Красавицата и Звяра”, “Зайчето Питър” и други. А от скоро малки и големи ще го гледат по кината в ролята на Крал Магнифико в “Желание”.

Казва, че озвучаването е много сложен процес, изисква много време и труд, крещене, гърло, но се научаваш да имаш своя индивидуален принос към персонажа, като едновременно с това оставаш верен на оригиналната версия.

,,Всеки може да има талант, но то е като киното и театъра - трябва минеш този път, да изгубиш много дни в работа, за да станеш добър в това. Ако имаш дикцията и гласа, супер, но трябва и много да бачкаш.”

Предвид всичко това, не е изненада, че за човек като него качеството на звука е въпрос на себеуважение. Затова и с респект поглеждаме към слушалките. Новият модел идва в една идея по-малка кутия спрямо предходния модел, който беше в колаборация с Devialet - в пастелно зелено с матово покритие.

Huawei  FreeBuds Pro 3

Освен, че си отиват с часовника, който е на ръката на Орлин, новите FreeBuds Pro 3 са успели да надградят постигнатото от предишния модел, което не беше малко.

Усъвършенстван изкуствен интелект за шумопотискане и още по-точно - идентифициране и изчисляване на шумовете вътре и извън ухото в реално време.

31 часа живот на батерията и над 6 часа слушане с едно зареждане.

По повод навлизането на изкуствения интелект и в музиката, питаме Орлин какво смята по този въпрос. Важно е да споменем, че разговорът се случва в момент, в който излезе нова песен на “Бийтълс”. В нея, след години опити, най-накрая е добавен гласът на Джон Ленън, отделен от стар демо вариант.

,,В момента вземаш една песен, сваляш една супер елементарна програма и можеш да направиш на синбек. Просто махаш гласа. Директно, без да стъпвам в студио, да накарам да ми правят инструментал. Взимам една песен, много скъпо продуцирана, махам гласа, плащам си правата и мога да я пея. Скоро даже разбрах, че е възможно да зададеш жанр и темпо на песен и да получиш готов аранжимент, на който ти отгоре можеш да пишеш канто. Странно е.”

Орлин Павлов в Bar Regale, Hilton София

Вкусът на публиката е непредвидим, споделя Орлин. Затова има вариант една песен, създадена по подобен начин, да стане хит, а друга - да не бъде възприета толкова добре. Сякаш в песента има някакво огромно атомно гориво, обяснява той. Така например, вече толкова години публиката не се уморява да слуша някои негови евъргрийни като “Вместо мен”, която Орлин дава за пример, когато го питам дали му омръзва да пее песни от началото на кариерата си.

,,Наскоро се замислих, че тази песен съм я пял хиляди пъти, но тя има такъв заряд, че няма как да омръзне. Има други песни, които публиката не ги възприема като свои, и такива, които изпъкват, а пък ти не си предполагал. Каквото и да стане, важното е само да усещаш нещо, докато пееш. Трябва да си в крак с времето.”

Fashion forward, иначе казано, както гласи слоганът на новата серия часовници на Huawei.

Специален проект на Huawei България u BoulevardBulgaria.bg

Благодарим за гостоприемството на новооткрития бар Regale в хотел HILTON София

Интервюто взе Дилян Ценов

Фотограф: Мира Дерменджиева

Huawei Watch GT 4 С часовника на Мо Фара из must visit местата в центъра на София


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024