Снимка: © Getty Images

Да видиш две световноизвестни марки, конкуриращи се за продажби в един и същ бранш, да си помагат, е рядко срещано явление. Две от луксозните италиански модни къщи обаче доказаха, че е възможно. След като завод на Valentino в Тоскана изгоря до основи, първите, които предложиха подкрепа, бяха конкурентите от Prada.

Изпълнителният им директор Патрицио Бертели прие служителите на Valentino в завод, намиращ се на няколко километра разстояние, и скоро те ще могат да продължат производството, след като компанията им загуби милиони евро.

Пожарът се разпространи на 1 април в завода на Valentino в град Бучине, на югоизток от Флоренция. До следващия ден той разруши почти напълно сградата. За щастие, нямаше нито един пострадал, но 90% от производството и техниката са били опустошени, включително 38 хиляди чифта обувки.

Стойността на щетите все още не е оценена, но най-вероятно става въпрос за няколко милиона евро. Valentino вече бяха обявили големи загуби през миналата година заради пандемията Covid-19.

Въпреки всичко това – луксозната модна къща е изработила бърз план за възстановяване. Служителите са готови да карат двойни смени в завод в Монтелупо Фиорентино, а други са преместени в логистичен център край изгорената сграда. Най-важното за тях обаче е, че разполагат с част от капацитета на завода на Prada в Тоскана, която е предоставена на изпълнителния им директор Якопо Вентурини.

„Чувствам се радостен и обнадежден от солидарността, която се сформира в нашата компания след разрушителния пожар, опустошил един от нашите отличници в производството“, каза CEO-то на Valentino.

„Бързината, с която успяхме да разработим ефективен план за действие, е доказателство за любовта на служителите към компанията. Амбицията ни е следващия месец да се завърнем към същото темпо на производство, което имахме преди инцидента. Тази цел стана възможна благодарение на няколко инициативи“.

Сред тях е благородната постъпка на Патрицио Бертели, който показа солидарност към конкурентите, а също така вдигна акциите на миланската модна къща Prada. Така базираната в Рим Valentino ще има шанс да се върне на пълни обороти през май.

„Бих искал да благодаря от дъното на сърцето си на Патрицио Бертели, изпълнителният директор на Prada, който незабавно се свърза с нас, за да изрази солидарността си. Предложи ни да работим в един от неговите заводи в близост до нас“, каза Вентурини.

Valentino има 160 служители във фабриката в Бучине. Те произвеждат средно по 1300 чифта обувки на ден, включително емблематичните „Rockstuds“.

Разследването на причините за пожара все още продължава. За Вентурини най-важната задача в бизнеса му е да „защити хората“ си. „Спокойни сме заради факта, че никой не беше ранен в този пожар. Ще опитаме да се справим със ситуацията по възможно най-добрия начин“.


2000 долара за "телефонен кабел"? Diet Prada се подиграха с бижутата на Bottega Veneta

Китай бойкотира H&M и Nike, защото се обявиха против принудителния труд на уйгурите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Минеков извежда ГЕРБ от централата им в НДК на 10 декември

"Нямам време за губене. Това е плячкосване и присвояване"

И БСП са "против" зеления сертификат за парламента, засега депутатите ще влизат без него

ГЕРБ и ДПС са "за" мярката. "Възраждане", очаквано, са "против"

Най-добрите филми на 2021

Drive My Car получава високи оценки от най-добрите критици, в класацията ни попадат още "Дюн" и "Паралелни майки"

Поне до 17 декември тестването на всички ученици е осигурено

Нова пратка от тестове пристигна в склада на БЧК, съобщиха от МОН

ГЕРБ постла стълбите на Министерството на културата с "Труд"

47 НС ще изслушва Велислав Минеков по казуса с редакцията на вестника

Атанас Атанасов от ДБ поиска пред Радев кадрови промени в службите

"Смятам, че позицията на главния секретар на МВР му е твърде висока"