Корнелия Нинова: Имам усещането, че Борисов управлява Снимка: © Булевард България

Дни след като подаде оставка като лидер на БСП Корнелия Нинова отправи многозначително послание: „От два дни имам усещането, че Борисов управлява държавата“.

„По негово време беше абсолютно същото: Ако мълчиш и си послушен, си добре. Ако обаче кажеш и една дума, която не харесва на управляващия господар, започва тричането. След оставката ми и изложените мотиви, разни хора не се свенят публично да лъжат. Новата опорка е, че съм се договорила с Гешев и че когато прокуратурата нахлула в президенството съм се скрила“, пише лидерът на социалистите в оставка във Facebook профила си.

„Но архивите говорят и казват истината“, добавя Нинова, като качва няколко снимки от парламентарната трибуна и от площада, по време на протестите в подкрепа на президента Румен Радев.

След изборите Нинова подаде оставка като председател на БСП заради слабите изборни резултати и обвини служебното правителство, че е поискало оттеглянето ѝ чрез говорителя Антон Кутев. Самият Кутев също подаде оставка и заяви, че не желае да въвлича кабинета, назначен от Румен Радев, в „излишно напрежение“. Той добави, че е пожелал оттеглянето на Нинова в качеството си на член на БСП.

На 16 ноември лидерът в оставка на БСП отказа да подкрепи публично Румен Радев на втория тур на президентските избори, в който той се изправя срещу Анастас Герджиков.

Тя няколко пъти заяви, че Бойко Борисов подхранвал задкулисието и давал обществени поръчки на опоненти – хора от БСП, които по-късно се преместили в група около служебния кабинет на Стефан Янев. „Една и съща система, едно и също задкулисие се хранят от всяка власт", заяви тя по bTV.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024