Корнелия Нинова: Имам усещането, че Борисов управлява Снимка: © Булевард България

Дни след като подаде оставка като лидер на БСП Корнелия Нинова отправи многозначително послание: „От два дни имам усещането, че Борисов управлява държавата“.

„По негово време беше абсолютно същото: Ако мълчиш и си послушен, си добре. Ако обаче кажеш и една дума, която не харесва на управляващия господар, започва тричането. След оставката ми и изложените мотиви, разни хора не се свенят публично да лъжат. Новата опорка е, че съм се договорила с Гешев и че когато прокуратурата нахлула в президенството съм се скрила“, пише лидерът на социалистите в оставка във Facebook профила си.

„Но архивите говорят и казват истината“, добавя Нинова, като качва няколко снимки от парламентарната трибуна и от площада, по време на протестите в подкрепа на президента Румен Радев.

След изборите Нинова подаде оставка като председател на БСП заради слабите изборни резултати и обвини служебното правителство, че е поискало оттеглянето ѝ чрез говорителя Антон Кутев. Самият Кутев също подаде оставка и заяви, че не желае да въвлича кабинета, назначен от Румен Радев, в „излишно напрежение“. Той добави, че е пожелал оттеглянето на Нинова в качеството си на член на БСП.

На 16 ноември лидерът в оставка на БСП отказа да подкрепи публично Румен Радев на втория тур на президентските избори, в който той се изправя срещу Анастас Герджиков.

Тя няколко пъти заяви, че Бойко Борисов подхранвал задкулисието и давал обществени поръчки на опоненти – хора от БСП, които по-късно се преместили в група около служебния кабинет на Стефан Янев. „Една и съща система, едно и също задкулисие се хранят от всяка власт", заяви тя по bTV.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Между Велики Преслав и Челе ди Булгерия в Италия - 23-ма мотористи сбъдват една мечта

Членовете на IMRG ще предадат специално послание между двата побратимени града

11:22 - 22.06.2024
Важно днес

Кметът на "Илинден" Емил Бранчевски е отстранен

Всички участия следва да се прекратят с началото на мандата

09:02 - 22.06.2024
Бизнес

"Оземпик" вдигна продажбите на по-малък размери дрехи и вече променя модната индустрия

Загубата на тегло кара все повече американци да обновяват гардероба си

08:59 - 22.06.2024