Снимка: © Facebook.com/Антон Кутев

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев е подал оставка на 17 ноември, обяви самият той във Facebook-профила си.

Това се случва два дни след като Кутев, който е член на Националния съвет на БСП, призова за оставката на лидера на социалистите Корнелия Нинова. Тя обяви във вторник, че се оттегля от председателския пост, като атакува говорителя на служебния кабинет.

"Уважаеми приятели, във връзка с преднамерено предизвикани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да въвличам служебното правителство в излишно напрежение, ви уведомявам, че днес депозирах оставката си като говорител на правителството пред премиера Стефан Янев", написа Антон Кутев.

Ден след изборите той заяви, че "незабавната смяна на председателката на БСП е първо условие да продължим напред". "После ще се сблъскаме с много други проблеми и спасяването на БСП ще бъде дълъг, труден и несигурен процес. Но така повече не може да се продължи и ден“, добави Кутев.

На следващия ден, когато Нинова подаде оставка, тя атакува кабинета, назначен от Румен Радев. Определи критиката на говорителя му като "абсолютна изненада" и заяви: "Предлагам им да не се занимават с партийно строителство".

Според нея вътрешната опозиция в БСП, в лицето на Кутев и евродепутата Елена Йончева, от 5 г. насам не я подкрепя и настоява за оттеглянето ѝ.

Кутев отговори с публикация в социалните мрежи, че е поискал оставката на Нинова като член на БСП, а не в качеството си на говорител на кабинета на Стефан Янев, назначен от президента Радев.


БСП не вярва на сълзи: "Оставката на Нинова е като оставката на Боби Михайлов"

Нинова отказа да заяви подкрепа за Радев: "Ще видите в неделя дали ще гласувам"Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%