Илон Мъск все пак иска да купи Twitter за доворените 44 млрд. долара Снимка: © Getty Images

Бизнес предприемачът Илон Мъск предлага да продължи с покупката си на Twitter на стойност за 44 млрд. долара. Това става ясно от писмо, изпратено от неговия адвокат до екипа на социалната мрежа във вторник.

В него пише, че собственикът на "Tesla" се е съгласил да продължи с приключването на сделката в съответствие с първоначално подписаното от него споразумение от 25 април, с което ще плаща по 54,20 долара за всяка акция на компанията. През април Мъск обяви, че ще купи Twitter, но няколко месеца по-късно се отказа от сделката, позовавайки се на опасения, че компанията е подвела регулаторите и инвеститорите относно броя на фалшивите акаунти в платформата.

Twitter подаде иск срещу бизнесмена за довършване на сделката, твърдейки, че опитът му да се оттегли е бил мотивиран от защитата на финансовите му интереси по време на спада на акциите, а не заради опасения относно броя на фалшивите акаунти. Съдебният процес трябваше да започне по-късно този месец. Настоящото споразумение, изпратено до екипа на Twitter, ще предотврати насрочения съдебен процес.

Twitter започна дело срещу Илон Мъск заради Twitter

В писмото обаче се посочва, че сделката зависи от получаването на дългово финансиране, както и от незабавното спиране на делото от страна на съда на щата Делауеър наред с всички други правни процедури, свързани с приключването на сделката.

"Получихме писмото от страните от Мъск, което те са подали в Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ. Намерението на компанията е да приключи сделката на цена от 54,20 долара на акция", написаха в отговор представители на Twitter.

Технологичният гигант все още не е съобщил дали е съгласен с посочените в писмото изисквания, а съдебният иск срещу Мъск все още е активен. "Вашингтон пост" пише, че управителният съвет на Twitter разглежда офертата, която е пристигнала през нощта, но не бърза да отговори поради опасения, че тя може да е правен трик.

В първия си туит, след като стана ясна новината за подновената оферта, Мъск написа: "Купуването на Twitter ще ускори създаването на X, приложението за всичко".

"X Holdings" е и дружество, споменато в писмото на адвоката на Мъск относно покупката на Twitter.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022