Кубрат Пулев с отрицателен тест за Covid-19 в Лондон Снимка: © Getty Images

Важното условие за провеждането на мача за световната титла в тежка категория между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев е факт - българинът даде отрицателна проба за COVID-19.

"Кобрата" пристигна в Лондон през уикенда и след дадената PCR проба прекара 24 часа в хотелската си стая преди да разбере резултата от теста. За щастие той е отрицателен, което дава зелена светлина за провеждането на двубоя с Антъни Джошуа.

Отрицателни са и тестовете на останалата част от екипа на българския боксьор. Това позволи на Пулев да проведе първа тренировка във Великобритания и да даде първи интервюта за местната преса.

Срещата за титлите на WBA, IBF и WBO ще се проведе на 12 декември /събота/ в зала "Уембли" пред 1000 зрители, но само такова с постоянен адрес на Острова.

В следващите дни Пулев и неговият екип ще продължат да бъдат в така наречения "балон" с движение единствено между хотела и залата за тренировки с цел рискът от заразяване да бъде сведен до 0. След подновяването на боксовите галавечери доста двубои бяха провалени заради положителни проби за Covid, а промоутърът на Джошуа Еди Хърн коментира, че в настоящата ситуация шансът за провеждането на организиран мач е около 50%.

Антъни Джошуа – необичайният шампион, който харчи пари само за другите

Кубрат Пулев не е виновен - ние сме си такива


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024