Макрон във фаза "Роки": Френският президент показа мускули

Две черно-бели снимки на френския президент Еманюел Макрон направиха фурор в Instagram, като стигнаха и до първа страница на британския Daily Telegraph.

Снимките показват как Макрон тренира срещу боксов чувал, а фокусът е върху неочаквано здравите му бицепси.

Автор на фотосесията е Соазиг дьо ла Моасониер, официалната фотографка на Елисейския дворец. Тя следва Макрон навсякъде още от 2016 г., когато той създава движението "En Marche". Нейно произведение е официалният му портрет като кандидат-президент.

Коментарите в профила ѝ са смесица от изненада, поздравления за добрата форма на Макрон, сравнения с "Роки" и доста хумор.

"Какви са тези ръце като на Сталоун", "Еманюел Шварценегер?", "Президентът е направил бицепси", "Намирам известна прилика с Жан-Пол Белмондо", пишат последователите на Дьо ла Моасониер, като си пожелават да видят Макрон в двубой с MMA-боеца Седрик Думбе.

"Историята мълчи по въпроса за кого си мисли Макрон в този момент", пише друг човек.

Някои от хората са толкова учудени от визията му, че дори се съмняват дали снимките не са манипулирани - но не са.

Фотографиите се появиха след серия от доста остри предупреждения от страна на френския президент по адрес на Владимир Путин и призиви към европейските лидери да започнат по-сериозна подготовка за евентуална война.

"Какво ни казва Еманюел Макрон с тези снимки? Няма съмнение, че президентът е човек като всички други французи, има си личен живот и спортува. Показва, че е в чудесна физическа форма, в разцвета на силите си и е енергичен, мотивиран. На последно място - той иска битка", казва политическият PR Гаспар Ганцер в интервю за "Нис Матен".

Не всички са възхитени от боксовата фаза на Макрон - опозиционни политици определиха фотосесията като слаба политическа комуникация.

Колкото до самия френски президент - снимките на Соазиг дьо ла Моасониер са само част от стратегията му да "говори" с публиката без много думи.

Често неговата фотографка го показва в много близък кадър, на който се виждат всички детайли от лицето или ръцете му. Една от галериите, които тя публикува преди избухването на войната в Украйна, показваше как Макрон провежда "международен разговор" по телефона (с Владимир Путин) и се държи за главата - показателно за блокадата на преговорите и невъзможността да се постигне компромис във взривоопасна ситуация.

Малко след началото на руската инвазия, тя го снима облечен с джинси и суетшърт, на който се виждаше емблемата на CPA-10 - елитния въздушно-десантен отряд на ВВС на Франция, предназначен за изпълнение на специални антитерористични, освободителни или евакуационни операции.

Друга негова снимка, в която показваше окосмените си "голи гърди" през разкопчана бяла риза, стана още по-голям "хит" в социалните мрежи насред последната му президентска предизборна кампания.

Всички говорят за бялата риза на Макрон (и това, което се крие под нея)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024