„Фразите „да се слага на мъже“ и „да се слага на публиката“ са професионален жаргон и се отнасят до така нареченото амплоа в изкуството“. По този начин проф. Маргарита Младенова от НАТФИЗ защити колегата си Иван Добчев след критиките срещу него заради изказванията му за Мария Бакалова.

Преди няколко дни, пред „Площад Славейков“, бившият преподавател на актрисата в академията каза, че не е успял да я „отучи от по-евтиния, по естраден маниер“ и добави, че се „слага“ на мъже и на публиката.

Боил Банов за казуса Добчев-Бакалова: Социализмът свърши, демокрацията е свобода

„Той каза, че тя е интелигентна и умна и че не иска да остане в това амплоа, в което я виждаме във филма „Борат 2“, каза пред bTV проф. Младенова, която заедно с Иван Добчев създава театър „Сфумато“.

В студиото на „120 минути“ Младенова каза, че не иска да защити колегата си, нито да „обвини някого“ и нарече случилото се „симптоматичен“ и „произведен“ скандал.

Добчев бе обвинен в сексизъм, а преподавателката от НАТФИЗ нарече това „пълни глупости“. В по-ранно интервю преподавателят каза, че се радва на успеха на Бакалова и номинациите ѝ за всички награди, но след това промени мнението си. По думите на Младенова – той е трябвало да запази критиките си за личен разговор с Мария.

„Проф. Добчев е скъп на похвали човек, радва се на успеха на Мария, аз също. Това, което тя постигна, не е късмет, а качество на характера, на енергията, талантът да рискува. Тя е в приказката си и трябва да ѝ се радваме“, каза Младенова. „Съдбата на артиста е трудна, иска самочувствие с покритие, много да се готвиш, много да знаеш, ти си там за съдържание, а не да те видят“.

На гости на Високия театър, постановка Иван Добчев

„Не мога да се противопоставям на хора, които не знаят какво е изкуство, каква е магията на артиста. Иван Добчев не харесва филма с основание. Никой не им пречи да се произнасят. Никой не пречи на „Борат“ филмът да е точно такъв. Това, което каза Добчев, е, че Мария не трябва да остава само в комерса“, каза тя.

На въпрос защо преподавателят не е използвал успеха на Бакалова като реклама за своя театър, Младенова отговори: „Защото нашето мислене не е на това ниво“.

Според нея – Иван Добчев е допуснал грешка в израза и не е премерил думите си. „Бих му казала: „Иване, щом знаеш какъв е контекстът, не трябваше да казваш това. Трябваше да го направиш в личен диалог с Мария“.

„Аз съм сигурна, че тя разбира какво ѝ казва нейният професор, държи на него и му е благодарна именно за тези високи изисквания“, добави Младенова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании. 

Почина създателят на "Малкия Никола" Жан-Жак Семпе

Големият френски художник беше един от известните създатели на корици на New Yorker