Маргарита Младенова от НАТФИЗ: Думите на Добчев за Мария Бакалова са професионален жаргон

„Фразите „да се слага на мъже“ и „да се слага на публиката“ са професионален жаргон и се отнасят до така нареченото амплоа в изкуството“. По този начин проф. Маргарита Младенова от НАТФИЗ защити колегата си Иван Добчев след критиките срещу него заради изказванията му за Мария Бакалова.

Преди няколко дни, пред „Площад Славейков“, бившият преподавател на актрисата в академията каза, че не е успял да я „отучи от по-евтиния, по естраден маниер“ и добави, че се „слага“ на мъже и на публиката.

Боил Банов за казуса Добчев-Бакалова: Социализмът свърши, демокрацията е свобода

„Той каза, че тя е интелигентна и умна и че не иска да остане в това амплоа, в което я виждаме във филма „Борат 2“, каза пред bTV проф. Младенова, която заедно с Иван Добчев създава театър „Сфумато“.

В студиото на „120 минути“ Младенова каза, че не иска да защити колегата си, нито да „обвини някого“ и нарече случилото се „симптоматичен“ и „произведен“ скандал.

Добчев бе обвинен в сексизъм, а преподавателката от НАТФИЗ нарече това „пълни глупости“. В по-ранно интервю преподавателят каза, че се радва на успеха на Бакалова и номинациите ѝ за всички награди, но след това промени мнението си. По думите на Младенова – той е трябвало да запази критиките си за личен разговор с Мария.

„Проф. Добчев е скъп на похвали човек, радва се на успеха на Мария, аз също. Това, което тя постигна, не е късмет, а качество на характера, на енергията, талантът да рискува. Тя е в приказката си и трябва да ѝ се радваме“, каза Младенова. „Съдбата на артиста е трудна, иска самочувствие с покритие, много да се готвиш, много да знаеш, ти си там за съдържание, а не да те видят“.

На гости на Високия театър, постановка Иван Добчев

„Не мога да се противопоставям на хора, които не знаят какво е изкуство, каква е магията на артиста. Иван Добчев не харесва филма с основание. Никой не им пречи да се произнасят. Никой не пречи на „Борат“ филмът да е точно такъв. Това, което каза Добчев, е, че Мария не трябва да остава само в комерса“, каза тя.

На въпрос защо преподавателят не е използвал успеха на Бакалова като реклама за своя театър, Младенова отговори: „Защото нашето мислене не е на това ниво“.

Според нея – Иван Добчев е допуснал грешка в израза и не е премерил думите си. „Бих му казала: „Иване, щом знаеш какъв е контекстът, не трябваше да казваш това. Трябваше да го направиш в личен диалог с Мария“.

„Аз съм сигурна, че тя разбира какво ѝ казва нейният професор, държи на него и му е благодарна именно за тези високи изисквания“, добави Младенова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Унгария и Словакия искат ЕС да посредничи заради спрения от Украйна петрол от "Лукойл"

Двете страни са готови да отнесат въпроса до съда

20:03 - 22.07.2024
Важно днес

Ръководителката на Сикрет сървис: Стрелбата по Тръмп е най-големият ни провал от десетилетия

Чийтъл е изправена пред нарастващи призиви за оставка

18:30 - 22.07.2024
Важно днес

Мълния уби мъж и дете в Стара планина, друго дете е спасено

Лошо време и трудна достъпност на мястото затруднили спасителната акция

17:12 - 22.07.2024
Важно днес

ДПС-Доган е готово да разговаря за кабинет с третия мандат

Джевдет Чакъров обаче е скептичен за реализацията му

16:39 - 22.07.2024
Живот

БНТ включи Драго Чая от Москва, за да каже, че циркът може да спре агресията по света

Водещият на БНТ отрази цирков фестивал в Русия, макар да не е командирован от телевизията

15:41 - 22.07.2024
Живот

"brat лято" - манията в зелено, която завладя музиката, модата и интернет

Новият феномен тръгна от поп албум и стигна дори до политиката

13:31 - 22.07.2024