Мария Бакалова: "Киното трябва да провокира, да ви накара да чувствате, иначе какъв е смисълът?" Снимка: © Getty Images

Номинираната за "Оскар" българска актриса Мария Бакалова продължава с изявите си в Холивуд, като само преди няколко седмици се състоя премиерата на новия филм с нейно участие - "The Honeymoon".

В специално интервю за "Асошиейтед прес" (AP) тя разказва за последните си проекти, по които работи, и споделя вижданията си за филмовата индустрия днес.

"Киното трябва да провокира. Според мен то не трябва да бъде нещо, което е някъде по средата. Ако един филм не ви накара да почувствате нещо, какъв всъщност е смисълът му?", посочва Бакалова.

Българската актриса е в главната роля на новата романтична комедия "The Honeymoon", зад която стои Amazon Studios. Лентата разглежда историята на Адам (Асим Чодри) и годеницата му Сара (в ролята е Бакалова), които се отправят на романтичния меден месец във Венеция. Но когато най-добрият приятел на Адам - Ед, прекъсва пътуването, перфектната почивка се превръща в пълна катастрофа.

Мария Бакалова е и един от продуцентите на филма - начинание, с което тя смята да се занимава повече в бъдеще. Младата актриса наскоро работи и по реализацията на нов български филм, където ще си партнира със своя близък приятел и ментор Юлиан Костов. Проектът се казва "Триумф" и е описван като военна сатира, вдъхновена от добре познати и диви реални събития от 90-те години на миналия век.

"Колкото повече пораствам, толкова повече искам да прекарвам време зад камерата", каза тя пред изданието, като посочва необходимостта да има повече жени, които да режисират и продуцират.

"The Honeymoon" не е първата комедия, в която участва актрисата. Звездата ѝ изгря в Холивуд след ролята ѝ на Тутар във филма "Борат 2" - проект, който Бакалова оценява високо заради способността му да предизвиква промяна.

"Това е социален експеримент, който може да покаже истинското лице на хората. И в крайна сметка това трябва да е най-важната част, защото изкуството може да повлияе на хората", изтъква тя.

Актрисата смята, че актьорите трябва да са взискателни към това какви роли приемат - да не са "прекалено придирчиви", но все пак да са отговорни в избора си на роли, "които заслужават вниманието им и това на хората, защото не правите това изкуство само за себе си".

Бакалова вярва, че тайната на дълголетието в Холивуд е никога да не се задоволяваш с един жанр или персонаж.

Актрисата имаше особено заета година - тя получи нови роли във "Fairyland" - режисьорският дебют на Андрю Дърам и ще се снима и в първия филм на Джери Зайнфелд, озаглавен "Unfrosted: The Po-Tart Story", който се продуцира за Netflix. През 2023 г. ще я забележим и във вселената на Marvel, където озвучава кучето космонавт Космо


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

В Северна Македония избират президент на първи тур

Кандидатите са 7, втория тур ще е на 7 май

07:51 - 24.04.2024
Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024