Мария Касимова ще е кандидат-вицепрезидент на Лозан Панов

Мария Касимова-Моасе ще бъде кандидатът за вицепрезидент в двойка с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Това обяви самият Панов при представянето на номинацията си пред сградата на президентството. Двамата ще бъдат издигнати от инициативата "Правосъдие за всеки".

Върховният съдия представи Мария Касимова като добре известен журналист и посочи, че тя ще се занимава с въпроси, свързани със социалната дейност и със свободата на словото в България.

Мария Касимова е завършила българска филология в СУ "Св. Климент Охридски", работила е като журналист в Българската национална телевизия, в. "Стандарт", "24 часа", "Сега" и др.

Тя беше редактор в няколко списания като "Едно", "Elle", "НеЯR", като е редовен колумнист в онлайн медии като Webcafe и "Площад Славейков". Работила е като консултант по комуникации, етикет и протокол.

През последните години тя издаде три книги с публицистика и художествени произведения - "Близки срещи със смесени чувства", "Балканска рапсодия", "Записки от Шато Лакрот".

Мария Касимова е родена през 1969 г. в семейството на големия български актьор Хиндо Касимов (1934-1986). Майка е на две дъщери. Съпругът й е бившият френски журналист Стефан Моасе.

Лозан Панов атакува "катарзиса" на Румен Радев и обяви Анастас Герджиков за "път на ДПС към президентсвото"

Коя е Невяна Митева - жената в униформа, която ще се кандидатира за вицепрезидент на Анастас ГерджиковАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бийонсе сложи бижута на български дизайнери за снимка от своя нов албум

Бижута на Бийонсе от нова снимка за "Cowboy Carter" са дело на българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов

17:24 - 12.04.2024
Важно днес

ГЕРБ и ДПС искат законови промени в полза на безконтролното строителство, казва "Зелено движение"

В неделя ще има протести срещу законодателните промени

16:26 - 12.04.2024