Мъск планира да намали времето си в Twitter и да търси нов лидер на компанията Снимка: © Getty Images
  • Илон Мъск заяви, че не е искал да бъде главен изпълнителен директор на Tesla и никога не е искал да бъде директор, на която и да е компания.
  • Същевременно той потвърди, че ръководството му в Twitter е само временно.
  • Той свидетелства по дело, в което акционерът на Tesla Ричард Дж. Торнета твърди, че възнаграждението на Мъск е прекомерно.

Собственикът на Twitter Илон Мъск заяви, че планира да "намали" работното си време в компанията и в крайна сметка да намери нов лидер, който да управлява социалната мрежа. Според него тази седмица се очаква организационното преструктуриране там да приключи.

"След придобиването е необходим първоначален подем на дейността, за да се реорганизира компанията. Но след това очаквам да намаля прекараното от мен време в Twitter", каза той.

Бизнесменът отправи тези коментари, докато даваше показания в съда в Делауеър. В сряда започна съдебният процес по обвиненията от акционер на Tesla, че заплатата на Мъск от 56 млрд. долара е давана на база лесни за постигане цели и инвеститорите са били подведени.

Акционерът на Tesla Ричард Торнета съди бизнесмена за това, че е използвал влиянието си над борда на директорите, за да наложи заплатата си, като дори не е трябвало да работи на пълен работен ден в компанията за електрически автомобили. По време на изслушването милиардерът заяви, че не е искал да бъде главен изпълнителен директор на Tesla или на която и да е друга компания.

Съдебният процес идва в момент, когато най-богатият човек на света се бори да овладее хаоса, който сам създаде в Twitter. Мъск беше принуден да купи социалната мрежа за 44 млрд. долара в друга съдебна битка пред същия съдия, след като се опита да се откаже от сделката.

По-рано този месец той обяви, че ще съкрати половината от персонала на компанията след "масивен" спад на приходите. Той изпрати нов имейл на останалите служители, в който им казва, че имат срок до четвъртък да решат дали ще напуснат, или ще продължат да работят в Twitter. Те трябва да се ангажират да работят "дълги часове с висока интензивност" или да напуснат.

В имейла Мъск казва, че "ще трябва да бъде изключително твърд", за да може да успее компанията.

"Това ще означава да се работи дълго време с висока интензивност. Само изключителни резултати ще представляват положителна оценка", допълни той.

Инвеститорите са все по-загрижени за фокуса на бизнесмена върху Twitter. На трибуната милиардерът заяви, че насочва вниманието си там, където е най-необходимо.

"Така че по време на криза разпределението се променя според това къде е кризата", допълни той.

"Този е уволнен": Илон Мъск унижи показно инженер от Twitter, позволил си да го критикува


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024