Мъск планира да намали времето си в Twitter и да търси нов лидер на компанията Снимка: © Getty Images
  • Илон Мъск заяви, че не е искал да бъде главен изпълнителен директор на Tesla и никога не е искал да бъде директор, на която и да е компания.
  • Същевременно той потвърди, че ръководството му в Twitter е само временно.
  • Той свидетелства по дело, в което акционерът на Tesla Ричард Дж. Торнета твърди, че възнаграждението на Мъск е прекомерно.

Собственикът на Twitter Илон Мъск заяви, че планира да "намали" работното си време в компанията и в крайна сметка да намери нов лидер, който да управлява социалната мрежа. Според него тази седмица се очаква организационното преструктуриране там да приключи.

"След придобиването е необходим първоначален подем на дейността, за да се реорганизира компанията. Но след това очаквам да намаля прекараното от мен време в Twitter", каза той.

Бизнесменът отправи тези коментари, докато даваше показания в съда в Делауеър. В сряда започна съдебният процес по обвиненията от акционер на Tesla, че заплатата на Мъск от 56 млрд. долара е давана на база лесни за постигане цели и инвеститорите са били подведени.

Акционерът на Tesla Ричард Торнета съди бизнесмена за това, че е използвал влиянието си над борда на директорите, за да наложи заплатата си, като дори не е трябвало да работи на пълен работен ден в компанията за електрически автомобили. По време на изслушването милиардерът заяви, че не е искал да бъде главен изпълнителен директор на Tesla или на която и да е друга компания.

Съдебният процес идва в момент, когато най-богатият човек на света се бори да овладее хаоса, който сам създаде в Twitter. Мъск беше принуден да купи социалната мрежа за 44 млрд. долара в друга съдебна битка пред същия съдия, след като се опита да се откаже от сделката.

По-рано този месец той обяви, че ще съкрати половината от персонала на компанията след "масивен" спад на приходите. Той изпрати нов имейл на останалите служители, в който им казва, че имат срок до четвъртък да решат дали ще напуснат, или ще продължат да работят в Twitter. Те трябва да се ангажират да работят "дълги часове с висока интензивност" или да напуснат.

В имейла Мъск казва, че "ще трябва да бъде изключително твърд", за да може да успее компанията.

"Това ще означава да се работи дълго време с висока интензивност. Само изключителни резултати ще представляват положителна оценка", допълни той.

Инвеститорите са все по-загрижени за фокуса на бизнесмена върху Twitter. На трибуната милиардерът заяви, че насочва вниманието си там, където е най-необходимо.

"Така че по време на криза разпределението се променя според това къде е кризата", допълни той.

"Този е уволнен": Илон Мъск унижи показно инженер от Twitter, позволил си да го критикува


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Между Велики Преслав и Челе ди Булгерия в Италия - 23-ма мотористи сбъдват една мечта

Членовете на IMRG ще предадат специално послание между двата побратимени града

11:22 - 22.06.2024
Важно днес

Кметът на "Илинден" Емил Бранчевски е отстранен

Всички участия следва да се прекратят с началото на мандата

09:02 - 22.06.2024
Бизнес

"Оземпик" вдигна продажбите на по-малък размери дрехи и вече променя модната индустрия

Загубата на тегло кара все повече американци да обновяват гардероба си

08:59 - 22.06.2024