Мъск скъса договора на Х с журналист, който го пита за употребата на кетамин Снимка: © https://twitter.com/donlemon

Бившият водещ от CNN Дон Лемън обяви, че Илон Мъск е прекратил партньорството на X / Twitter с новото му шоу, след като останал недоволен от въпросите му.

Мъск е гостувал в първия епизод на "Шоуто на Дон Лемън", с когото X има договор за разпространение. Малко след проведения разговор - той е информирал водещия, че слага край на отношенията на X с предаването му.

Част от въпросите в интервюто са били свързани с разследването на Wall Street Journal за това, че Мъск употребява психотропното вещество кетамин, според информация на дългогодишния технологичен журналист Кара Суишър.

Отново по нейна информация - милиардерът е пратил съобщение с текст "Договорът е прекатен" до екипа на Дон Лемън след разговора, без повече обяснения.

Малко след публичното изнасяне на скандала, Мъск заявява, че е отказал да работи с Лемън заради намерението му да пренесе стила на работа от CNN в социалните медии.

"Вместо да е истинският Дон Лемън, той остави Джеф Зъкър (бивш президент на CNN) да говори чрез него, затова му липсваше автентичност", казва още милиардерът.

Дон Лемън: Мъск е брилянтен в някои аспекти, но е емоционално незрял човек

Самият журналист твърди, че не е имало никакви предварителни условия за темите на разговора. Той описва въпросите си като "възпитани и широкообхватни, отразяващи всичко от SpaceX до президентските избори".

"Илон публично ме призова да се присъединя към X с ново шоу, като казваше, че имам пълната му подкрепа и че неговият "дигитален площад е отворен за всички". Той и екипът му настояваха да подпишем договора след множество разговори и поеха сериозни ангажименти за подкрепата, която Х ще предостави на предаването. Взех решението да работя с тях в едно уникално партньорство, което вярвах, че ще гарантира, че трудът ми ще е достъпен за колкото може повече хора. Повярвах на обещанието на Илон и управленския му екип, че за първи път имат интерес да работят директно с нови и разнообразни гласове", казва Дон Лемън в своя позиция.

Неговата преценка за интервюто с Мъск е била, че разговорът е преминал добре - но явно собственикът на Twitter e останал с тотално противоположно впечатление.

"Обещанието му за глобална платформа, в която ще може да се задават всякакви въпроси и да се споделят всякакви идеи, сякаш не включва въпросите към него от хора като мен", коментира Лемън.

Така или иначе, скандалът сериозно увеличава интереса към шоуто му.

Журналистът възнамерява да излъчи интервюто си с Илон Мъск, но в други платформи като YouTube, на 18 март.

Внезапното прекратяване на договора за шоуто ще доведе до нови финансови задължения за компанията на Мъск.

Дон Лемън беше един от най-популярните водещи в CNN, докато през 2023 г. не беше свален от ефир заради обвинения в неуважително отношение към колежки и сексистки коментар по адрес на Ники Хейли (доскорошна кандидатка за президентската номинация на Републиканците).

"Както казах на Дон Лемън, че ще се случи - собственикът на тази платформа Илон Мъск е изпратил лаконично съобщение на неговия екип: "Договорът е прекратен", след интервюто на Лемън от миналия петък, което не се е харесало на порасналото бебе - включително с въпроси за употребата на кетамин", пише Суишър.

От X публикуваха своя позиция, в която заявяват, че "след внимателна преценка" са решили да не участват в партньорство с Дон Лемън. Но заявяват, че може свободно да публикува съдържанието на шоуто си в социалната мрежа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024