Мъск купи 9.2% от Twitter, вече притежава най-големия дял в компанията Снимка: © Getty Images

Илон Мъск закупи 9.2% от акциите на Twitter, което го превърна в човека, притежаващ най-голям дял в компанията. Това му е струвало 2.89 милиарда долара, съобщава BBC.

Основателят на платформата Джак Дорси притежава 2.25%, което е близо четири пъти по-малко от собствеността на Мъск.

Изпълнителният директор на Tesla ползва редовно в социалната мрежа, където има повече от 80 милиона последователи. На 26 март той написа в профила си, че "свободата на словото е ключова за функционирането на една демокрация" и Twitter се проваля в опитите си да защити този принцип. Той завърши размишленията си с въпроса "Нужна ли е нова платформа?"

След сделката стойността на акциите на компанията се качи с 25%.

Публикациите на собственика на SpaceX и Neuralink често са противоречиви. През октомври ръководителят на Световната програма по прехраната на ООН отправи твърдение, че дори 2% от богатството на Мъск е достатъчно, за да разреши проблема със световния глад, на което Мъск отговори, че е готов да продаде дял от Tesla на стойност 6 милиарда долара и да го дари на организацията, ако му бъде описано как това ще изпълни въпросната цел.

На 1 май 2020 написа, че цената на акциите на Tesla са прекалено високи и това намали стойността им с 14 милиарда долара.

През 2021 продаде близо 5 милиарда от акциите на автомобилната компания, след като пусна анкета в Twitter с предложение да го направи и 58% от хората гласуваха "за".

На 1 май 2020 написа, че цената на акциите на Tesla са прекалено високи и това намали стойността им с 14 милиарда долара.

На 14 март тази година предизвика руския президент Путин в битка 1 vs 1 за съдбата на Украйна: „С настоящото съобщение предизвиквам Владимир Путин в единоборство. Залогът е Украйна“


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

За талисманите, футбола и сбъдването на 11 детски мечти

След по-малко от два месеца целият свят отново ще бъде завладян от магията на футболa. На 14 юни започва Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Германия, а това гарантирана, че лятото отново ще бъде изпълнено с всякакви горещи емоции и

10:34 - 17.04.2024
Важно днес

Транспортна стачка в Гърция спря железопътните и морски превози

Протестиращите настояват за по-високи заплати, за да се справят с нарастващите разходи за живот.

10:24 - 17.04.2024
Спорт

Виктория, която мразеше бягането, но се оказа много добра в него

Физическа почивка чрез работа, психическа почивка чрез спорт

08:16 - 17.04.2024
Важно днес

Полицията в Брюксел прекрати събрание на крайнодесни националисти с участието на Орбан

Полицаите са действали по заповед, издадена от кмета на район на белгийската столица от съображения за обществена сигурност.

07:56 - 17.04.2024
Важно днес

Живко Коцев е призован на разпит днес

Все още не ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение или само ще даде показания.

07:42 - 17.04.2024
Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024