Мъск купи 9.2% от Twitter, вече притежава най-големия дял в компанията Снимка: © Getty Images

Илон Мъск закупи 9.2% от акциите на Twitter, което го превърна в човека, притежаващ най-голям дял в компанията. Това му е струвало 2.89 милиарда долара, съобщава BBC.

Основателят на платформата Джак Дорси притежава 2.25%, което е близо четири пъти по-малко от собствеността на Мъск.

Изпълнителният директор на Tesla ползва редовно в социалната мрежа, където има повече от 80 милиона последователи. На 26 март той написа в профила си, че "свободата на словото е ключова за функционирането на една демокрация" и Twitter се проваля в опитите си да защити този принцип. Той завърши размишленията си с въпроса "Нужна ли е нова платформа?"

След сделката стойността на акциите на компанията се качи с 25%.

Публикациите на собственика на SpaceX и Neuralink често са противоречиви. През октомври ръководителят на Световната програма по прехраната на ООН отправи твърдение, че дори 2% от богатството на Мъск е достатъчно, за да разреши проблема със световния глад, на което Мъск отговори, че е готов да продаде дял от Tesla на стойност 6 милиарда долара и да го дари на организацията, ако му бъде описано как това ще изпълни въпросната цел.

На 1 май 2020 написа, че цената на акциите на Tesla са прекалено високи и това намали стойността им с 14 милиарда долара.

През 2021 продаде близо 5 милиарда от акциите на автомобилната компания, след като пусна анкета в Twitter с предложение да го направи и 58% от хората гласуваха "за".

На 1 май 2020 написа, че цената на акциите на Tesla са прекалено високи и това намали стойността им с 14 милиарда долара.

На 14 март тази година предизвика руския президент Путин в битка 1 vs 1 за съдбата на Украйна: „С настоящото съобщение предизвиквам Владимир Путин в единоборство. Залогът е Украйна“


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024