Снимка: © https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965

Мая Манолова потвърди, че е провела среща с Васил Божков преди местните избори в София малко след появата на името й в   Божков "изчисти" името на Мая Манолова на бившия хазартен бос с Бойко Борисов. 

"Имала съм разговори с представители на бизнеса, включително и с Божков, който тогава беше уважаван от Борисов бизнесмен. Видях го за първи път, но финансова поддръжка нито съм искала, нито съм получавала", каза Манолова в кратко интервю за bTV. 

Бившият омбудсман се кандидатира за кмет на София през есента на 2019 г., като се класира до балотаж срещу Йорданка Фандъкова. 

Манолова обяви, че е провела срещата с Васил Божков "не по мое искане". Без да отговори конкретно на въпроса защо се е съгласила да се види с бившия собственик на най-големия лотариен бизнес в България, тя каза, че "бизнесът и не само Божков се интересуваше дали ще изляза в София и дали ще има кой да се изправи срещу Фандъкова. 

Тя обяви, че "ще се наложи да извика Борисов в съда", за да покаже смс-ите в телефона си. 

"Направиха всичко възможно да ме спрат. Има много представители на бизнеса, които не искат България да се управлява по този начин, но тези големи мъже не искат да излязат, а използват една жена", каза Манолова. 

Съобщението на Божков до Борисов от септември 2019 г. гласеше: „Мая Манолова идва за поддръжка. Отказал съм ѝ“. Тези думи са използвани в контекста на твърденията, че мъжът с 18 обвинения е финансирал кампанията ѝ за кметските избори в София през 2019 г.

Междувременно Манолова публикува кратък коментар по темата във Facebook: „В тази кореспонденция е замесено моето име с отчет, че не ми е оказвана подкрепа на местните избори.

„Това, което отсъства и което трябва да кажа, е, че преди кампанията и по време на кампанията Бойко Борисов ми изпращаше много хора – от сенчестия бизнес, представители на „ъндърграунда“, да ме спират да не участвам в изборите, да ме заплашват“, каза Манолова, която тогава загуби от представителя на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

„Най-щедрото предложение да не участвам в изборите беше направено от самия Борисов. Самият той ме попита „Предложиха ли ти всичко?“. Да, предложиха ми всичко и аз го отказах“, каза бившият омбудсман.

Според нея премиерът се страхувал от евентуална ревизия на бюджета на София от 1,7 млрд. лв. По думите на Манолова, тя щяла „да покаже как парите са раздавани на приближени фирми, на приятелския му кръг“.

Бившият омбудсман сподели, че на кметските избори през 2019 се е изправила срещу „купуване на гласове“. Сега тя обяви, че ще участва в изборите и ще ревизира друг бюджет – „на цялата държава“.

„Ще проверим цялото ви 10-годишно управление и начина, по който ограбвахте България“, каза Манолова, обръщайки се към Борисов.

Малко по-рано днес премиерът Няма кирилица "на моето апаратче": Борисов отрече да е писал на Божков в онлайн чат  "Телефонът ми няма кирилица. Ако някой каже, че е получавал СМС от мен - няма как да се случи от моето апаратче. Друго нямам и с друго не мога да работя, даже седи при охраната", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия