Няма кирилица "на моето апаратче": Борисов отрече да е писал на Божков в онлайн чат Снимка: © Getty Images

Премиерът Бойко Борисов отрече да е провеждал разговор онлайн с укриващия се в ОАЕ Васил Божков относно Мая Манолова и футболистите Атанас Кабов и Илия Димитров.

Министър-председателят използва аргумента, че няма кирилица на своя телефон, а голяма част от съобщенията, които Божков пусна по-рано днес, са написани именно по този начин.

"Телефонът ми няма кирилица. Ако някой каже, че е получавал СМС от мен - няма как да се случи от моето апаратче. Друго нямам и с друго не мога да работя, даже седи при охраната", каза Борисов на заседание на Министерски съвет днес, на което бе решено удължаване на извънредната епидемична обстановка.

На 10 септември 2019 година Божков е написал в чата (за който твърди, че е с Борисов): „Мая Манолова идва за поддръжка. Отказал съм ѝ“. Събеседникът му отсреща отговаря с „Blagodaria“ - написано на латиница.

Бившият хазартен бос, срещу когото има 18 обвинения, намеси името на Манолова на фона на твърденията, че е финансирал кампанията ѝ за кметските избори в София миналата година.

Преди дни лидерът на НФСБ Валери Симеонов разпространи тази теза пред БНТ. Пред същата телевизия Манолова отрече категорично твърденията. „Нe, бизнecмeнът Бoжкoв нe мe e финaнcирaл и зa тaзи лъжa aз дaвaм бeквoкaлa нa Бoриcoв (б.а. - Вaлeри Cимeoнoв) нa cъд“.

В останалата част от комуникацията, която Божков твърди, че е провел с Борисов, се вижда, че събеседникът на бившия хазартен бос пише на кирилица имената на футболистите Атанас Кабов и Илия Димитров, които през август 2019 бяха преотстъпени от "Левски" на "Витоша" (Бистрица).

Припомняме, че Божков бе финансов благодетел на "сините" чрез своята компания "Национална лотария", а премиерът се състезава за ветераните на "Витоша".


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Мая Манолова: Борисов ми изпращаше хора от сенчестия бизнес да ме спират за изборите

Божков "изчисти" името на Мая Манолова


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024