Майкъл Сера ли се оказа създателят на CeraVe? Супербоул разкри загадката Снимка: © CeraVe

Всичко започва с опаковка лосион. Или две.

Когато канадският актьор и музикант Майкъл Сера е заснет как се разхожда по улицата с няколко продукта на CeraVe, хората веднага започват да се питат „защо“.

Ден по-късно нюйоркчани забелязват Сера да подписва шишенца с лосион пред една аптека в Манхатън.

Започват спекулации за връзката на актьора с козметичния бранд, включително предположения, че той е сред основателите му. Причината: фамилното му име (Сера - CeraVe). Впоследствие се разпространяват и слухове, създава се напрежение.. точно каквото целят гениалните рекламни кампании.

Миналата седмица се появява и уебсайт с участието на Майкъл Сера и хедлайна „Човешката кожа е неговата страст“. Плюс и тийзър видео за това, което някои хора правилно прогнозират, че ще бъде първата реклама на CeraVe на Супербоул.

Всъщност, мащабите на кампанията сериозно надхвърлят обичайните рекламни активности на марката: от CeraVe ангажират над 450 инфлуенсъри, които подклаждат огъня и държат жив разговора на тема „Майкъл Сера ли е създателят на CeraVe?“.

Отговорът става ясен едва преди седмица на тазгодишния Супербоул, който счупи рекордите за рейтинг и стана най-гледаното събитие в САЩ , след кацането на „Аполо 11“ на Луната.

В рекламата, която се разкри в цялост на финала на първенството по американски футбол, Сера нарича CeraVe „своя крем“.

О, не знаехте ли?“, казва той. „Истината се крие пред очите. Аз съм CeraVe.“ В рекламата актьорът от „Барби“ масажира себе си във визуално интересно раздвояване на личността, а делфин-еднорог му казва, че кожата му е наистина хидратирана. По-любопитният момент е, че актьорът отговаря на неговия "език".

Заигравката с името на марката и на актьора става основа за една от най-добрите, хумористичени и идейни реклами за годината.

Брандът е номер 1 сред препоръките на дерматолозите, когато става дума за качествена хидратация на кожата.

Историята на CeraVe започва през 2005 г., когато експертите забелязват, че голяма част от болестните състояния на кожата (акне, екзема, псориазис, суха кожа) имат общ корен: нарушена защитна бариера на кожата.

CeraVe се разработва съвместно с дерматолози и предлага пълна линия продукти за грижа за кожата, които съдържат 3 основни серамида (серамиди 1, 3 и 6-II), мастни киселини и други липиди (имено от серамидите идва името CeraVe, а не от Майкъл Сера). И трите са допълнени с революционна система за доставяне, за възстановяване на естествената защитна бариера на кожата.

Основната тактика, на която разчита марката, е формулирането на идентични с кожата серамиди посредством мултивезикуларна емулсионна технология или т. нар. MVE. Въпросната технология постепенно освобождава обогатената със серамиди формула за продължителен период от време. Или ако може да взаимстваме един медицински термин, създава „депо ефект“ в действието на съставките.

На практика MVE прилича на сфера с поредица от слоеве, които бавно се разтварят, докато освобождават хидратиращите съставки в кожата. Продуктът продължава да работи след нанасяне като осигурява добра хидратация за целия ден. Резултатите са видими: сухата кожа е облекчена, загубата на влага – значително намалена, а кожната бариера – възстановена. Извън терминологията, в огледалото това изглежда като кожа с прецизен Инстаграм филтър, но на живо.

Безспорно участието на реклама на някой бранд в Супербоул е забележителен комплимент за маркетинг отдела на компанията, но още по-голям комплимент са доволните потребители, които искрено харесват продукта. CeraVe изглежда получава и двата.

Дженифър Анистън и Дейвид Шуимър в реклама за Супербоул Дженифър Анистън "забрави" кой е Дейвид Шуимър

Реклами Супербоул 2024 г. Виктория Бекъм, Тейлър Суифт Топ рекламите за Супербоул и с какво ще е по-различно събитието през 2024


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024