McDonald's съди бившия си директор за 40 млн.: Лъгал за сексуалните си връзки със служителки Снимка: © Getty Images

McDonald’s съди отстранения бивш изпълнителен директор на Стийв Ийстърбрук за около 40 милиона долара. Причината – 53-годишният бизнесмен е обвинен от компанията, че е лъгал за връзките си със служителки и така си е издействал обезщетение на същата стойност при напускането си. Това става ясно от обвиненията в подновения съдебен процес, съобщава CNN.

Той е подвел разследващите относно участието си във физически сексуални действия с три служителки в годината преди отстраняването му, сочат документите. Компанията се раздели с Ийстърбрук през ноември 2019. Тогава бордът съобщи, че изпълнителният директор нарушил правилата на McDonald’s и демонстрирал „слаба преценка“, като влязъл във връзка с още един човек от екипа.

В документите по новото дело McDonald’s съобщава, че вътрешното разследване в компанията е заключило, че Ийстърбрук изтрил записи, за да прикрие действията си. Става ясно, че бившият директор е имал взаимоотношения със служителка, изразяващи се в кореспонденция със сексуална тематика.

„Разследването потвърди, че предполагаемата връзка е факт и тя показва, че взаимоотношенията не са били физически. Връзката е била по взаимно съгласие и е включвала текстове и видео разговори“, пише в документа, като се добавя, че е продължила няколко седмици.

Според разследването – Ийстърбрук казал, че това е била „единствената интимна връзка“, която някога е поддържал със служител на компанията. Обвинителите твърдят, че бившият директор добавил, че никога не би имал физически сексуален контакт с някой, който работи под негово ръководство.

Но след като през юли в McDonald’s пристигна анонимен доклад, обвиняващ 53-годишния мъж в сексуална връзка със служител, докато е изпълнявал длъжността на директор, вътрешното разследване бе подновено. Стана ясно, че Ийстърбрук е осъществявал такива контакти с трима служители, твърди се в документите, цитирани от CNN.

Доказателствата идват от „десетки голи, полуголи и свързани със сексуалност снимки, както и видеа на няколко жени“. Ийстърбрук е обвинен, че е изпращал прикачените файлове от имейли на работното си място до своя личен акаунт.

Разследването е открило още, че бившият изпълнителен директор „одобрил необикновена безвъзмездна помощ, възлизаща на стотици хиляди долари, за една от тези служителки, по време на тяхната сексуална връзка“, а също така е лъгал разследващите преди година.

Компанията смята, че лъжейки борда, Ийстърбрук ги е подвел да вярват, че отстраняването му може да се счита като такова „без причина“. Това му донесе дивиденти, тъй като сделката, която бе сключена при премахването на 53-годишния мъж, предвиждаше обезщетения и бонуси в размер на около 42 милиона долара. Информацията за цифрите е на външната фирма Equilar, а сега McDonald’s се възползва от случая и съди бившия си директор за същата сума.

Когато напускаше през ноември, Ийстърбрук изпрати имейл на всеки служител на компанията и сподели: „Що се отнася до моето напускане, наскоро започнах връзка със служител по взаимно съгласие, което наруши правилата на McDonald’s. Това беше грешка. Имайки предвид ценностите на компанията, се съгласявам с борда, че е време да продължа напред“.


Прочетете още:

Louis Vuitton с "живо" дефиле в Шанхай

Отварянето на училищата е „национален приоритет“ за Великобритания

Сутрешни новини: 12 починали от Covid-19, Тръмп изведен от Белия дом заради стрелба


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Световната асоциация на издателите на новинарски медии подкрепи Mediapool срещу "Лев Инс"

Делото за клевета е отмъстително по своята същност и неоснователно по същество"

18:36 - 29.03.2023

Съдът прие 2 противоположни експертизи за дрогата в кръвта на Семерджиев

Вещите лица не могат да разберат дали и кога той е приемал метамфетамини

17:24 - 29.03.2023

Goldman Sachs: ChatGPT може да удари до 300 млн. работни места по света

Белите якички са по-застрашени от физическите работници, например в строителството и ремонтните дейности

16:30 - 29.03.2023

"Руската следа" във фалшивите заплахи се разми след намесата на Митрофанова

Демерджиев нямал предвид "руската държава", Радев "не може да се каже с категоричност" кой е източник

15:54 - 29.03.2023

Томислав Дончев: Подозрително е Радев да кори партиите, докато е в режим на практическа президентска република

"Мантрата "добрият президент - лошите партии" е опасна в дългосрочен план"

15:34 - 29.03.2023

The White Lotus 3: Пригответе се за ваканция в Тайланд

Третият сезон на сериала има нова дестинация

13:45 - 29.03.2023

Дронове и сделки за милиарди: Бурният подем на отбранителна индустрия на Турция

Повече от 20 години Анкара гради модерен отбранителен сектор, който днес ѝ носи приходи и международно влияние

13:25 - 29.03.2023