Меган Маркъл обвини кралското семейство в расизъм: "Обмислях самоубийство" Снимка: © Getty Images

Меган Маркъл обвини британското кралско семейство в расова дискриминация, която я накарала да се замисли за самоубийство по време на бременността с първото ѝ дете.

В дълго очакваното двучасово интервю пред Опра Уинфри тя и съпругът ѝ принц Хари направиха серия от изненадващи разкрития. Меган обяви, че членовете на кралското семейство открито изразявали притесненията си колко тъмна би била кожата на сина ѝ Арчи, тъй като майка ѝ е афроамериканка. Тя твърди, че „Фирмата“ (както наричат монархическото семейство) е отказала кралска титла и охрана за детето ѝ.

Когато таблоидите започнали да изразяват открито расистки твърдения срещу Маркъл, никой от семейството не е „вдигнал пръста си“ да я защити или да преосмисли решението за сигурността на Арчи, каза херцогинята на Съсекс.

Тя и принц Хари се отказаха от кралския си статут миналата година и заживяха в Калифорния, като съпругът ѝ призна в интервю за Джеймс Кордън, че причината била борбата с таблоидите, които били настроени срещу тях. Пред Опра Уинфри съпругата му призна, че членове на кралското семейство месеци наред са правели намеци тя да напусне.

„Не знаех към кого да се обърна“, каза Меган през сълзи, а добрата ѝ приятелка Уинфри също се разплака. „Просто не исках повече да бъда жива. Това беше ясна, истинска, плашеща и постоянна мисъл“.

Тя и Хари не посочиха с пръст отделни членове на кралското семейство и засипаха с похвали кралица Елизабет II. Въпреки това обвиниха институцията и „чудовищната машина на таблоидите“, която можела да се обърне срещу тях във всеки един момент.

Престрелките между Маркъл и Бъкингамския дворец започнаха още преди излъчването на цялото интервю. Администрацията на кралското семейство обяви, че е дала ход на разследване по сигнал за тормоз от страна на Меган към бивш служител. Тя отговори, че „Фирмата“ повтаря „лъжливи твърдения“, а няколко нейни колеги и приятели я защитиха.

Три дни след сватбата на Меган с принц Хари в замъка в Уиндзор, британската преса я обвини, че е накарала съпругата на принц Уилям (брат на Хари) – Кейт Мидълтън, да се разплаче. Истинската история обаче била друга, твърди Маркъл. Кейт я е разплакала, но по-късно се извинила и ѝ подарила цветя. Това, което шокирало Меган, било не само, че таблоидите са си измислили сюжета, а че никой в двореца не отрекъл достоверността на историята.

Маркъл каза, че най-много съжалява, че е „повярвала“ на кралското семейство, когато я приели с отворени обятия в началото и ѝ казали, че ще я защитават. Твърди обаче, че ѝ предложили да продължи с актьорската си кариера, защото нямали налични средства, които да ѝ плащат.

Когато Меган искала да получи психиатрична помощ, от кралското семейство ѝ казали, че не може да го прави, защото няма да е добре за институцията, твърди тя. „Казах им – хора, това няма да приключи добре“, добавя принц Хари.

В интервюто с Опра двамата показаха снимки от една от публичните си прояви в „Роял Албърт Хол“, когато Меган е в късните етапи на бременността си. Тя изглежда радостна, но казва, че е присъствала на събитието не защото е искала да се покаже публично, а защото се е страхувала какво може да стори, ако остане сама. По-рано същата сутрин споделила с Хари мислите си за самоубийство.

„Беше ме срам да го кажа. Беше ме срам да го призная, но знаех, че ако не го направя, може да реша да действам“, каза Маркъл. Щом съпругът ѝ чул за проблемите, започнал да „формулира план са намали напрежението“. Той я уверил, че трагедията с майка му принцеса Даяна няма да се повтори.

Лейди Даяна страдаше от психически проблеми след скандалите със съпруга си принц Чарлз и попадна под натиска на кралското семейство и на медиите. Тя почина на 31 август 1997 г., едва на 36 години – при катастрофа в Париж, преследвана от папараци.

Хари каза, че баща му принц Чарлз отказвал да приеме обажданията му, след като той и Маркъл обявили, че ще напуснат кралското семейство. Херцогът на Съсекс добави, че се е почувствал предаден, но винаги ще обича баща си. За брат си принц Уилям той каза, че двамата са поели „по различни пътища“.

Хари и Меган заминаха първо за Канада, но от „Фирмата“ „прекъснали охраната им“ точно по време на първия Covid-локдаун. Чувствайки се незащитени, двамата се преместиха в Лос Анджелис, където филмовият продуцент Тайлър Пери ги покани в къщата си и им предложи охрана. След това двамата си купиха собствен дом в Монтесито, край Санта Барбара.

Меган и Хари обявиха, че очакват второто си дете това лято и то ще бъде момиче.

ОТ Бъкингамския дворец още не са коментирали интервюто им пред Опра Уинфри. Sunday Times написа, че кралица Елизабет II няма намерение да го гледа. Британските медии, начело с BBC, определят разговора между двамата и Опра Уинфри като „опустошителен“ за монархическото семейство.


Пълно смразяване между Меган Маркъл и кралското семейство: "Не очаквайте, че ще си мълчим"

Пълно смразяване между Меган Маркъл и кралското семейство: "Не очаквайте, че ще си мълчим"

Принц Хари: Предпочитам "The Crown", а не таблоидите, които рушат психиката ми


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024