Пълно смразяване между Меган Маркъл и кралското семейство: "Не очаквайте, че ще си мълчим"

Съпругата на принц Хари - Меган Маркъл - обвини кралското семейство, че играе активна роля в "повтарянето на лъжливи твърдения" срещу нея и предупреди, че няма да си мълчи, ако атаките продължават.

Думите на Маркъл са част от тийзъра за интервюто й пред Опра Уинфри за CBS, което се очаква да излезе на 7 март в САЩ. Рекламната му кампания вече започна с кратък клип от изказване на британския принц, който споделя, че най-големият страх в живота му е да не се повтори фаталната история с майка му - принцеса Даяна - имайки предвид токсичните й отношения с монархическото семейство и последвалия натиск от страна на таблоидите.

В сряда дойде контраатака от Лондон - The Times цитира информация от Бъкингамския дворец, според която администрацията на кралското семейство е започнала разследване по сигнал за тормоз на бивш служител на херцозите на Съсекс, упражнен от Маркъл.

Според статията, съпругата на Хари е принудила двама свои лични асистенти да напуснат и е "накарала служителите да се чувстват унизени", а бившият секретар по връзките с обществеността на двойката Джейсън Кнауф се е оплакал от поведението им официално. В момента Кнауф работи за брата на Хари - принц Уилям.

Пред Уинфри Меган Маркъл казва, че не се притеснява от последствията, ако реши да разкаже своята собствена версия за случващото се в отношенията й с кралското семейство, защото "вече много беше изгубено".

На въпроса "Как се чувстваш при мисълта, че Дворецът ще чуе как казваш своята истина днес", тя отговаря:

"Не знам как биха могли да очакват, че след толкова време просто ще си мълчим, ако "Фирмата" играе активна роля в повтарянето на фалшиви твърдения за нас.

"Ако това е съпътствано с риск от загуба на някакви неща,... вече много беше изгубено".

"Фирмата" е подигравателното име, с което принц Филип навремето е наричал кралското семейство, като то се използва и като синоним на кръга от най-близките родственици на кралица Елизабет II, които имат право да представляват монархията на официални събития (без внука принц Хари и сина принц Андрю, който беше въвлечен в секс-скандала около Джефри Епстийн).

Меган и Хари няма да участват в процеса по изясняването на сигнала за тормоз над служители в двореца.

Едно от обвиненията срещу бившата американска актриса е, че е "унищожила" един от бившите си служители, а друга е напуснала поста си в сълзи.

Сега двамата херцози твърдят, че са жертва на предварително подготвена очерняща кампания. Адвокатите на семейството отричат обвиненията като "подвеждаща и вредна дезинформация" и твърдят, че двамата са смятали, че екипът им се е чувствал комфортно по време на престоя им във Великобритания.

Интересното е, че според The Times администрацията на кралското семейство ("мъжете в сиви костюми") е била наясно с предполагаемите нарушения от страна на Меган Маркъл спрямо служителите й, но "не е направила нищо, за да защити хората".

Бъкингамският дворец нито потвърждава, нито отрича тази информация - вместо това посочва, че "има политика за уважаване на достойнството на служителите от години и нито сега, нито в бъдеще ще толерира тормоза или заплахите на работното място".


Принц Хари пред Опра Уинфри: Страхувах се историята с лейди Даяна да не се повтори

Посланието на Меган Маркъл към героите на 2020: И в най-тъмните времена има надежда, когато се обединим


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" запали и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024