Принц Хари: Предпочитам "The Crown", а не таблоидите, които рушат психиката ми Снимка: © Getty Images

Принц Хари е решил заедно със съпругата му Меган Маркъл да се откъснат от кралското семейство и да заживеят в Лос Анджелис, защото британската преса е „рушала“ психическото му здраве.

Херцогът на Съсекс даде едно от редките си интервюта, участвайки в "Късното шоу" на Джеймс Кордън по CBS. В него той каза, че предпочита начина, по който кралският живот е показан в сериала на Netflix „The Crown“, а не както е описан в таблоидите.

„Всички знаем какво може да направи британската преса. Тя разрушаваше психическото ми здраве“, заяви принц Хари. „Казах си, че тази среда се превръща в твърде токсична, така че направих това, което би сторил един съпруг и баща“.

Принцът и Меган се отделиха от активната си функция в монархическото семейство през януари 2020 г. и започнаха нов живот в Америка, където се посвещават на благотворителни каузи.

Хари и съпругата му водеха дългогодишни съдебни битки с таблоидите във Великобритания, които разкриваха детайли от личния им живот. По-рано този месец Меган спечели иск за поверителност срещу Associated Newspapers Limited - издателите на Mail on Sunday, след като те публикуваха нейно писмо, изпратено до баща ѝ.

Принц Хари каза, че неговият живот и този на семейството му в Лос Анджелис ще бъде „малко по-различна версия“ на досегашния, но в същото време продължение на това, което двамата са правили в Обединеното кралство. „Животът ми винаги ще бъде свързан с обществената дейност – и на двамата с Меган ни харесва“.

„Никога не сме се оттегляли (б.а. – от кралското семейство). По-скоро беше отдръпване“, добави той.

В интервюто с Кордън херцогът на Съсекс каза, че е гледал „The Crown“ и защити сериала на Питър Морган. Четвърти сезон разказва любовната история на принцеса Даяна и принц Чарлз и разкрива скандалите в личния им живот. Именно затова кралското семейство обвини продуцентите, че злоупотребяват с болката им за собствена финансова изгода и че представят измислени сцени за факти от историята, а самият Чарлз отказа да гледа „The Crown“.

„Повече ми харесва сериалът, отколкото историите за мен, съпругата и семейството ни. Продуцентите не претендират за истинност, това е фикция. Тя обаче е основана на истината. Разбира се, не е изцяло точна, но ти дава идея какво може да произтече, когато върху теб има натиск да поставиш службата и професионалните си задължения над семейството и всичко останало“, каза принц Хари.

Той разказа още, че често се чуват с кралица Елизабет II и принц Филип чрез Zoom, за да може те да видят внука си Арчи. Меган и Хари очакват и второ дете.

В края на пътешествието на Хари и Кордън на покрива на двуетажен автобус, двамата се изправиха един срещу друг във физическа битка. Влязоха в калта, катериха се по висока стена, висяха от въжета и премерваха точността си, преди принцът да спринтира преди водещия към финалната права.

След няколко дни Меган и Хари ще дадат интервю и пред Опра Уинфри.


Прочетете още:

Нулев контакт: Бойкотът на принц Хари и Меган Маркъл срещу таблоидите

Всички обичат The Crown? Всички, освен принц Чарлз


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024