Вътев наказа директора на ловно стопанство "Искър" заради Вълка Снимка: © Screenshot

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за наказание на директора на Териториално поделение на „Държавно ловно стопанство Искър“.

Инж. Иван Дивизиев ще понесе наказание заради това, че не е оказал съдействие за изпълнение на съдебното решение за премахване на незаконна постройка на територията на стопанството, съобщават от ведомството.

Той е издал неправомерно заповед, с която се ограничава преминаването на външни лица и превозни средства през територията на ДЛС „Искър“ до 1 май 2024 г.

Във вторник Столичната община възобнови дейностите по премахването на незаконните постройки на Румен Гайтански-Вълка край язовир "Искър".

Ден по-рано на мястото на ловното стопанство отиде техника на общинската фирма "Софекострой". Вратата обаче се оказа заключена с катинар, а пътят беше препречен с пикап. В край на сметка общината успя да достигне до ловния хотел на фирмата на Гайтански и продължи с дейностите по разрушаването.

Премахването на постройките се случва в изпълнение на решение на Върховния административен съд (ВАС), който ги обяви за незаконни и разпореди, че трябва да се разрушат.

Целият имот придоби определението "сарай" покрай това, че Гайтански беше партньор с почетния председател на ДПС Ахмед Доган - имат обща фирма - "Уотър - Витал" - за минерална вода и управление на ВЕЦ-ове. През 2022 г. тя бе заличена от Търговския регистър. На Доган са приписани поне два "сарая", които обитава - един в столичния кв. "Бояна", и един на морето - в Росенец, който е лятната му резиденция.

Гайтански, наричан още Вълка, има бизнес, свързан със сметопочистване. Преди години фирмите му бяха монополисти в събирането на боклука в столицата, а през 2020 г. Столичната община подписа нови 5-годишни договори със свързани с него дружества.


След отчаяни опити за саботаж продължава събарянето на незаконната вила на Вълка


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024