След отчаяни опити за саботаж продължава събарянето на незаконната вила на Вълка Снимка: © Facebook/Васил Терзиев

Столична община възобнови дейностите по премахването на незаконните постройки на Румен Гайтански-Вълка край язовир "Искър". Това е първият опит за премахване на незаконния строеж, но неизвестни лица пречат това да се случи.

В понеделник на мястото на ловното стопанство отиде техника на общинската фирма "Софекострой". Вратата обаче се оказа заключена с катинар, а пътят беше препречен с пикап.

Държавното ловно стопанство "Искър" също се опита да саботира премахването на строежа, като не допускаше общинската техника, която трябва да срине постройките. Институциите се оправдаваха с наличието на бременни кошути, които имали нужда от спокойствие.

Общината обаче все пак достигна до ловния хотел на фирмата на Гайтански и продължи с дейностите по разрушаването. Веригата, с която беше заключена вратата на стопанството, беше срязана с флекс от директора на общинския контрол Цветан Тодоров. А техника на Центъра за градска мобилност премести колата, която беше препречила пътя. След това техниката влезе в стопанството.

Премахването на постройките се случва в изпълнение на решение на Върховния административен съд (ВАС), който ги обяви за незаконни и разпореди, че трябва да се разрушат.

Целият имот придоби определението "сарай" покрай това, че Гайтански беше партньор с почетния председател на ДПС Ахмед Доган - имат обща фирма - "Уотър - Витал" - за минерална вода и управление на ВЕЦ-ове. През 2022 г. тя бе заличена от Търговския регистър. На Доган са приписани поне два "сарая", които обитава - един в столичния кв. "Бояна", и един на морето - в Росенец, който е лятната му резиденция.

Гайтански, наричан още Вълка, има бизнес, свързан със сметопочестване. Преди години фирмите му бяха монополисти в събирането на боклука в столицата, а пез 2020 г. Столичната община подписа нови 5-годишни договори за почистване със свързани с него дружества.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024
Важно днес

Дете е простреляно в главата и е откарано по спешност в "Пирогов"

Дете на около година и половина е простреляно в главата с въздушна пушка

20:46 - 13.04.2024
Важно днес

БСП е готова за широко ляво обединение, за да "зарадваме ляво-мислещите хора"

БСП ще покани над 25 партии от левия и патриотичния спектър в "широко ляво обединение"

15:54 - 13.04.2024
Кино и сериали

Brandy Hellville: Нов документален филм показва тъмната страна на бързата мода

Как така хората до толкова са свикнали бизнесите да са лоши, че чак са развили имунитет срещу скандалите в индустрията

14:29 - 13.04.2024
Важно днес

И вторият задържан при акцията в "Митници" е откаран в болница

Стефан Димитров е транспортиран в спешно отделение на болница, съобщава Nova

13:04 - 13.04.2024