След отчаяни опити за саботаж продължава събарянето на незаконната вила на Вълка Снимка: © Facebook/Васил Терзиев

Столична община възобнови дейностите по премахването на незаконните постройки на Румен Гайтански-Вълка край язовир "Искър". Това е първият опит за премахване на незаконния строеж, но неизвестни лица пречат това да се случи.

В понеделник на мястото на ловното стопанство отиде техника на общинската фирма "Софекострой". Вратата обаче се оказа заключена с катинар, а пътят беше препречен с пикап.

Държавното ловно стопанство "Искър" също се опита да саботира премахването на строежа, като не допускаше общинската техника, която трябва да срине постройките. Институциите се оправдаваха с наличието на бременни кошути, които имали нужда от спокойствие.

Общината обаче все пак достигна до ловния хотел на фирмата на Гайтански и продължи с дейностите по разрушаването. Веригата, с която беше заключена вратата на стопанството, беше срязана с флекс от директора на общинския контрол Цветан Тодоров. А техника на Центъра за градска мобилност премести колата, която беше препречила пътя. След това техниката влезе в стопанството.

Премахването на постройките се случва в изпълнение на решение на Върховния административен съд (ВАС), който ги обяви за незаконни и разпореди, че трябва да се разрушат.

Целият имот придоби определението "сарай" покрай това, че Гайтански беше партньор с почетния председател на ДПС Ахмед Доган - имат обща фирма - "Уотър - Витал" - за минерална вода и управление на ВЕЦ-ове. През 2022 г. тя бе заличена от Търговския регистър. На Доган са приписани поне два "сарая", които обитава - един в столичния кв. "Бояна", и един на морето - в Росенец, който е лятната му резиденция.

Гайтански, наричан още Вълка, има бизнес, свързан със сметопочестване. Преди години фирмите му бяха монополисти в събирането на боклука в столицата, а пез 2020 г. Столичната община подписа нови 5-годишни договори за почистване със свързани с него дружества.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Филмът за Доналд Тръмп шокира Кан. Екипът на кандидат-президента заплаши със съд

Сцена с предполагаемо изнасилване във филма предизвика широк медиен отзвук

10:00 - 21.05.2024
Живот

Нина Добрев е хоспитализирана след тежък инцидент с мотопед

35-годишната българка сподели своя снимка, на която се вижда как лежи на болнично легло, с гипс на коляното и шина на врата.

08:48 - 21.05.2024
Важно днес

Девет души са арестувани в Полша за предполагаем руски заговор за саботаж

Арестуваните - украински, беларуски и полски граждани, са обвинени в "побои, палежи и опити за палежи".

07:40 - 21.05.2024
Важно днес

Депутатите се събират на извънредно заседание заради актуализацията на пенсиите

Извънредното заседание е по искане на "Продължаваме промяната-Демократична България".

07:24 - 21.05.2024