Митрофанова свика прием в посолство с "Възраждане", Благо Джийзъса и други приятели на Русия

Руският посланик Елеонора Митрофанова е била домакин на прием в руското посолство в София, а на поканата ѝ са се отзовали редица "приятели на Русия". Сред тях са лидерът на "Атака" Волен Сидеров и риалити звездата и бивш футболист Благой Георгиев, известен и като Благо Джийзъса.

Малко по-късно ТАСС обяви, че приемът е посетен и от "лидери на ПП "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци".

Не е ясно в коя от тези категории попада Георгиев, който сам сподели снимки от събитието в профила му в Instagram. Той позира заедно с руската посланичка и ѝ благодари за нейното "гостоприемство", като отправя поздравленията си както на български, така и на руски:

"Благодаря на посланникът на Русия Елеонора Митрофанова за гостоприемството! Огромное спасибо за гостприемство послу Российской Федерации Елеоноре Митрофановой!!!", пише той.

И друг гост на събитието се похвали с присъствието си. В профила си във Фейсбук председателят на т.нар. Български антифашистки съюз (БАС) Евгений Белий благодари лично на Митрофанова.

"От името на всички български антифашисти уверих Н.пр г-жа Елеонора Митрофанова - извънреден и пълномощен посланик, че вечната и нерушима дружба между българския и руския народ ще пребъде. Никога няма да забравим, че Русия ни освободи от турското и от фашисткото робство. Обичта и уважението към руския народ и руската култура ще пребъдат!", пише Белий.

Поводът за тържественото събитие е националният празник на Русия, който предстои да се отбележи на 12 юни. Именно той е събрал редица симпатизанти на Москва. На една от разпространените лично от гостите снимки се виждат и други познати лица като Волен Сидеров и един от българските членове на руския рокерски клуб "Нощните вълци" Светослав Николов.

В речта си пред гостите Елеонора Митрофанова е заявила, че "въпреки усилията на т. нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък", както съобщава кореспондентът на ТАСС, цитиран от БТА.

"Независимо от това, че възгледите на българските граждани за актуалния дневен ред далеч не са еднородни, официална София уверено се придържа към антируския наратив. Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна - било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия, несъмнено ще има негативни последици за двустранния диалог", се казва още в речта на Митрофанова, която повтаря многократно опроверганата "опорна точка" на Кремъл за предполагаема военна намеса на България в Украйна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023

"Щурм Z": Наказателните отряди за пияни и неизпълнителни руски войници

Малцина от изпратените в "Щурм Z" оцеляват на бойното поле

16:01 - 03.10.2023

Св. Синод не може да отвори руската църква в София, защото няма правомощията

Св. Синод изразява "надежда", че руската църква в София може да бъде отново отворена.

15:24 - 03.10.2023

Трима учени взеха Нобеловата награда за физика за откритие в света на електроните

"Вече можем да отворим вратата към света на електроните"

15:07 - 03.10.2023