Момичето от The Last of Us - Нико, дъщерята на Танди Нютън от Westworld Снимка: © Getty Images

Ако лицето ѝ ви се струва познато - това не е случайно.

Тя е на 18 години, казва се Нико и има привилегията да играе в най-новия сериал на HBO "The Last of Us", който привлича страхотно внимание от зрителите и отлични оценки на критиците.

Нико Паркър влиза в категорията за т.нар. "непо бебета" - или деца на известни холивудски личности, които на свой ред правят пробив в киното.

Тя е "дъщеря на родителите си", но е нещо много повече от това.

Майката на Нико е актрисата Танди Нютън - звездата от сериала на HBO "Westworld", която има роли и в "Мисията Невъзможна 2", "Crash", "Хрониките на Ридик" и др.

Бащата на младата актриса е Ол Паркър, режисьор на мюзикъла "Mamma Mia! Here We Go Again" и филма с Джулия Робъртс и Джордж Клуни "Ticket to Paradise".

Несъмнено получава подкрепа благодарение на семейния опит, но независимо от това тя успява да изгради своя собсвена кариера, стъпка по стъпка.

Талантът ѝ е открит за първи път през 2019 г. от режисьора Тим Бъртън, който я включва в актьорския състав на своя филм Dumbo заедно със звезди от калибъра на Колин Фарел, Ева Грийн и Майкъл Кийтън.

През 2020 г. тя играе и в сериала The Third Day заедно с Джуд Лоу.

Майка ѝ изглежда съвсем доволна от начина, по който Нико Паркър влиза в професионалния си живот.

"Колко невероятно е, че моето дете е именно такова, каквото аз бих искала да можех да бъда. Мечтая си да можех да имам същото самосъзнание и достойнство, без необходимост да угаждам на всички останали", коментира Танди Нютън.

Ролята на Нико Паркър в The Last of Us изглежда малка, но е ключова. В сериала, който е смятан за една от най-добрите филмови адаптации по видеоигри, Нико Паркър влиза в образа на дъщерята на главния герой Джоел Милър (в ролята: Педро Паскал).

Кастингът ѝ първоначално провокира някои от феновете на оригиналната игра към недоволство. В истинския The Last of Us детето на Джоел всъщност не е чернокожо, а е бяло момиче.

А Нико Паркър е родена от смесен брак, така както и майка ѝ Танди Нютън е дъщеря на чернокожа майка и бял баща.

Младата актриса реагира доста адекватно на опита за превръщане на образа ѝ в скандал.

"Има хора, за които играта е изключително важна. Но когато това чувство произлиза от обикновена омраза към всякаква форма на разнообразие, това вече не го разбирам. Не ценя това мнение и не съм съгласна с него. Надявам се, че те хора все пак ще го преодолеят и ще могат да се насладят на сериала. Но мисля, че разнообразието е нещо невероятно важно. Ако младите хора гледат сериала и виждат, че са представени чрез своята раса, коса или др., това е 10 пъти по-важно от онези, които не го харесват, защото не искат да виждат различни хора на екрана", казва Нико Паркър в интервю по случая.

The Last of Us направи премиерата си на 16 януари, а в HBO Max вече може да бъде гледан и втория епизод. Дотук сериалът се радва на много добри отзиви и със сигурност си заслужава гледането.

Официален плакат на сериала на HBO "The Last of Us"/"Последните оцелели" The Last of Us: Краят на света никога не е бил толкова вълнуващ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024
Важно днес

Норвегия забрани руски туристи да пресичат границата ѝ

Изключения ще има само, ако посещават близки роднини

09:23 - 23.05.2024
Важно днес

Eверест взе пет жертви само за денонощие. Още ли е пренаселен върхът?

Непалските власти въведоха ограничение на хората, които могат да изкачат върха

09:06 - 23.05.2024