"Мото Пфое": Джипът на Горанов е редовен, някой е направил "клонинг" на колата Снимка: © БФС

Автомобилът, с който Владислав Горанов е спрян на ГКПП "Калотина", е напълно редовен и е закупен от официален дилър в Хамбург. Това съобщи директорът на "Мото Пфое" Атанас Фурнаджиев, цитиран от "24 часа".

Компанията е лизингодателят на джипа, който се ползва от Горанов. Изненадващо в петък той е бил спрян при опит да излезе от България към Сърбия, като граничните полицаи са установили, че колата е обявена за издирване от Интерпол по искане на Русия.

Според Фурнаджиев - причината за инцидента е свързана с т.нар. "клониране" на автомобила.

Шефът на "Мотопфое": Ние и Владислав Горанов сме жертви на автомобилната мафия

"Такива случаи са десетки, да не кажа стотици. Неотдавна имахме такъв проблем с чисто нов Land Rover, купен от завода в Англия директно - и се появи клонинг", казва Фурнаджиев (дългогодишен управител на "Мото Пфое" и вицепрезидент на Българския футболен съюз).

Клонирането е незаконна практика, при която идентификационните номера на рамата на краден автомобил се сменят, като се ползват данните на законно регистрирана идентична кола.

По този начин се оказва, че две "еднакви" коли се движат по пътищата едновременно - като собственикът на легалния автомобил може изобщо да не разбере за измамата.

Проблемът може да настъпи, ако откраднатият автомобил бъде препродаден и отново изчезне, или ако с него бъде извършено престъпление - тогава разследването може да доведе до временно спиране на законната кола, докато се изясни случая.

До момента няма информация от МВР с подробности по инцидента от петък. Не е ясно и как лизинговият автомобил, ползван от Горанов, и издирвания от Русия джип са били регистрирани с еднакви номера в две различни държави. Бившият финансов министър твърди, че е взел колата на лизинг през март 2020 г., т.е. в последните месеци от мандата си в МФ.

Остава неясно и защо граничните полицаи са разрешили на Горанов да се прибере обратно с обявения за издирване автомобил, а после са го пуснали да влезе в Сърбия, придружаван от негов познат.


Владислав Горанов е спрян на границата към Сърбия с джип, обявен за издирване от Интерпол

Владислав Горанов се е прибрал от Сърбия и е бил разпитан от МВР


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Квартали в София остават без топла вода за няколко дни през август

Вижте къде няма да има топла вода от 5 до 16 август

13:00 - 22.07.2024
Бизнес

Ryanair обяви "съществено по-евтини" билети спрямо миналото лято

Нискотарифният превозвач отчита срив в тримесечната печалба

11:51 - 22.07.2024
Важно днес

Пожарът на границата с Гърция все още не е овладян

Температурите в следващите дни ще се понижат, според прогнозата на синоптиците

10:19 - 22.07.2024
Важно днес

Николай Денков върна втория мандат на Румен Радев

Кой и кога ще получи третия мандат зависи от Румен Радев

07:35 - 22.07.2024