Може ли Хасан Азис да е следващият лидер на ДПС? Спекулациите се засилват Снимка: © Хасан Азис, Фейсбук

Спекулациите, че бившият кмет на Кърджали Хасан Азис може да стане следващият лидер на ДПС, продължават да се засилват.

В интервю за БНТ в неделя сутрин зам.-председателят на парламентарната група на партията Байрам Байрам, от крилото на Делян Пеевски, заяви, че "от кликата и местните деребеи, които вършеят в момента в Кърджали" се чува подобна хипотеза.

"Ако той застене начело на ДПС, да не стане както с развитието на град Кърджали? Хората не са доволни от управлението през последните 20 години", допълни още Байрам.

Хасан Азис управляваше община Кърджали в продължение на 20 години. Политикът напусна кметския пост през 2023 г., след като Движението се отказа да го издига за шести пореден мандат и вместо това номинира Ерол Мюмюн, който впоследствие спечели местните избори още на първи тур с над 56% от гласовете.

На 4 юли, в самото начало на публичното противопоставяне между почетния председател и Пеевски, в публикация в социалните мрежи Азис написа, че "ДПС се нуждае от Доган".

"Вече 34 г. ДПС е в основата на развитието на европейска България, неизменно подпомагано и подкрепяно от визионера и стратег д-р А. Неизменно, д-р Доган винаги досега е показвал единствения правилен път за ДПС най-трудните й моменти. Партията ни днес има нужда от обединение, има нужда от Почетния председател д-р Ахмед Доган!", написа той във Фейсбук.


Доган извика Чакъров на лична среща в "Росенец"

ДПС изненадващо се отказа от Хасан Азис след 20 г. като кмет на Кърджали

Снимка на Делян Пеевски в парламента Не всяко "Ново начало" е на Делян Пеевски


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024