МВР носи мебелите на Любена Павлова: Как бившата жена на Пепи Еврото се появи в Squatting Slavs

Новината е обновена в 16:30 ч. на 20 юни, с позицията на МВР по случая.


Любена Павлова - бившата жена на издирвания Пепи Еврото - изненадващо се появи в популярната Facebook-група Squatting Slavs in Tracksuits, която събира иронични снимки, показващи абсурдите на живота в Източна Европа.

Павлова е заснета в компанията на двама униформени служители на МВР, които чинно ѝ помагат да пренесе претоварена количка с нови мебели в паркинга IKEA в София. Вижда се и как патрулката на СДВР дежури до джипа ѝ, като вероятно шофьорът изчаква тя да се върне от магазина.

Снимката се оказва от 18 юни, както става ясно от официално съобщение на полицията, откъдето потвърдиха, че вече близо месец охраняват денонощно Любена Павлова по нареждане на Софийската районна прокуратура. Тя беше уличена в сериозни престъпления от разследването на Антикорупционния фонд срещу "Осемте джуджета".

Схемата на името на ресторанта, в който Петьо Петров - Пепи Еврото е приемал "клиентите" си, показа как бившият следовател използва влиянието си в Спецпрокуратурата, за да спира или задейства скоростно наказателни производства по поръчка - конкретният случай засягаше семейния конфликт за собствеността на завода за асансьори "Изамет".

АКФ разкри, че Петров и тогавашната му съпруга Любена не просто манипулират делото, но и успяват да изземат целия бизнес чрез тормоз и принуда над Илия Златанов и сина му Явор.

Съмненията за пряко съучастие на кадри от МВР на високо ниво в схемата (патрулка на полицията стоеше всекидневно пред ресторанта в продължение на години) се засилиха и след като се оказа, че един от служебните автомобили на Златанов е прехвърлен на дъщерята на бившия вътрешен министър Младен Маринов.

Прокуратурата се задейства по скандала "Осемте джуджета" едва преди месец - след като избухна скандалът между Иван Гешев и Борислав Сарафов, заснет да посещава заведението със семейството си и да демонстрира дружески отношения с Петров.

До развръзка по забавеното с 3 г. разследване така и не се стигна. Пепи Еврото успя да избяга от България с детето си. Борислав Сарафов беше назначен за и.д. главен прокурор на мястото на отстранения Иван Гешев.

Единственото обвинение дотук е повдигнато на Кристиян Христов - бивш сътрудник на Петров, който си призна, че е записвал срещи на екс-следователя с магистрати.

Не е ясно от кого са направени снимките, преди да се публикуват тази сутрин в Squatting Slavs - група с над 1,4 млн. последователи от цял свят.

Разводът на "Осемте джуджета"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

След атаките над политици в Германия: ще има ли по-строги наказания за нападетелите?

Последният случай е с Франциска Гифи от СДП, тя не е пострадала сериозно

12:13 - 08.05.2024
Живот

"Евровизия" започна с пропалестински протест въпреки забраната

Шведът Ерик Сааде се появи с палестински символ на първия полуфинал на конкурса

10:45 - 08.05.2024