ГД "Национална полиция" публикува и запис от среща през 2005 г., на която Младен Маринов се е срещал с криминално проявени лица в Слънчев бряг в компанията на собствениците на "Делта гард" и на Станислав Недков-Стъки.

Към онзи момент Младен Маринов е работил като полицай в "Охранителна полиция" на СДВР. През 2013 г. става зам.-директор на столичната дирекция, от 2014 г. е неин ръководител, а през 2018 г. беше назначен за вътрешен министър в кабинета "Борисов 3".

Срещата, на която е засечен Маринов, е наблюдавана от служители на МВР със специални разузнавателни средства.

В компанията освен Димитър Спасов-Митко Каратиста и Марин Русев (собствениците на охранителната фирма) е имало и криминално проявени лица, приближени до Димитър Желязков-Митьо Очите и братята Маргини, съобщава ГД "Национална полиция".

Записът е без звук, заснет е късно през нощта. Службата дава и уточнения по хронологията, според които Младен Маринов се появява на 02:25:24 от записа.

Четири минути по-късно в кадър влиза Марин Русев, след това се виждат Митко Каратиста, Маринов и друг неидентифициран човек.

От МВР съобщават, че на срещата е бил и ММА-боецът Станислав Недков-Стъки, който в момента оглавява федерацията по смесени бойни изкуства. От 2020 г. насам Стъки беше сред най-активните поддръжници на ГЕРБ по време на антиправителствените протести. Преди месеци той беше викан на разпит в МВР, след като нахлу в сградата на Министерството на младежта и спорта, за да спори със служебния министър.

Недков и федерацията му са сред получателите на значителни суми от бюджета на спортното министерство - вкл. близо 150 000 лв. по линия на Националната програма за младежки дейности, която се захранва със средства от приходите от хазарт.

Охранителната фирма "Делта гард" остана без лиценз преди седмица, след като стана ясно, че Димитър Спасов е привлечен като обвиняем.

Фирмата беше уличена за съучастие в опита за кражба на бизнеса на Илия Златанов по разследването "Осемте джуджета". В деня, в който МВР показа записите на Маринов, в ГДБОП беше привикан на разпит и основният уличен по скандала Петьо Петров - Еврото (бивш шеф на Следствения отдел в СГП).

Защитата на Златанов обяви, че един от джиповете, отнет с присвояването на активите на бизнесмена, през 2020 г. се е оказал собственост на дъщерята на бившия вътрешен министър Младен Маринов на силно занижена цена - и е продаден от нея само един ден след появата на първия епизод от "Осемте джуджета" на АКФ. Прехвърлянето на автомобила към дъщерята на Маринов също се проверява от полицията.

Отново в петък служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев съобщи, че през 2020 г. е бил заплашван от Митко Каратиста с прокурорска разправа. Демерджиев е подал сигнали срещу него, по които няма резултат повече от 1,5 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени