ГД "Национална полиция" публикува и запис от среща през 2005 г., на която Младен Маринов се е срещал с криминално проявени лица в Слънчев бряг в компанията на собствениците на "Делта гард" и на Станислав Недков-Стъки. 

Към онзи момент Младен Маринов е работил като полицай в "Охранителна полиция" на СДВР. През 2013 г. става зам.-директор на столичната дирекция, от 2014 г. е неин ръководител, а през 2018 г. беше назначен за вътрешен министър в кабинета "Борисов 3".

Срещата, на която е засечен Маринов, е наблюдавана от служители на МВР със специални разузнавателни средства. 

В компанията освен Димитър Спасов-Митко Каратиста и Марин Русев (собствениците на охранителната фирма) е имало и криминално проявени лица, приближени до Димитър Желязков-Митьо Очите и братята Маргини, съобщава ГД "Национална полиция".

Записът е без звук, заснет е късно през нощта. Службата дава и уточнения по хронологията, според които Младен Маринов се появява на 02:25:24 от записа. 

Четири минути по-късно в кадър влиза Марин Русев, след това се виждат Митко Каратиста, Маринов и друг неидентифициран човек. 

От МВР съобщават, че на срещата е бил и ММА-боецът Станислав Недков-Стъки, който в момента оглавява федерацията по смесени бойни изкуства. От 2020 г. насам Стъки беше сред най-активните поддръжници на ГЕРБ по време на антиправителствените протести. Преди месеци той беше викан на разпит в МВР, след като нахлу в сградата на Министерството на младежта и спорта, за да спори със служебния министър. 

Недков и федерацията му са сред получателите на значителни суми от бюджета на спортното министерство - вкл. близо 150 000 лв. по линия на Националната програма за младежки дейности, която се захранва със средства от приходите от хазарт.  

Охранителната фирма "Делта гард" остана без лиценз преди седмица, след като стана ясно, че Димитър Спасов е привлечен като обвиняем. 

Фирмата беше уличена за съучастие в опита за кражба на бизнеса на Илия Златанов по разследването "Осемте джуджета". В деня, в който МВР показа записите на Маринов, в ГДБОП беше привикан на разпит и основният уличен по скандала Петьо Петров - Еврото (бивш шеф на Следствения отдел в СГП). 

Защитата на Златанов обяви, че един от джиповете, отнет с присвояването на активите на бизнесмена, през 2020 г. се е оказал собственост на дъщерята на бившия вътрешен министър Младен Маринов на силно занижена цена - и е продаден от нея само един ден след появата на първия епизод от "Осемте джуджета" на АКФ. Прехвърлянето на автомобила към дъщерята на Маринов също се проверява от полицията. 

Отново в петък служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев съобщи, че през 2020 г. е бил заплашван от Митко Каратиста с прокурорска разправа. Демерджиев е подал сигнали срещу него, по които няма резултат повече от 1,5 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед