На фона на протестите: Борисов и министрите заседават онлайн Снимка: © European Union

Премиерът Бойко Борисов не се появи на заседанието на депутатите в новата пленарна зала тази сутрин, а на фона на нестихващите протести той и останалите министри проведоха онлайн заседание. На него обявиха, че държавата ще инвестира 20 млн. евро в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“.

България е в нея заедно с още 11 европейски страни. „Инициативата е изключително важна платформа за регионално сътрудничество с фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса“, написа Борисов във Facebook.

На живо: Протестиращи пострадаха заради обгазяването и лютивия спрей

„Инвестирайки в „Три морета“, разкриваме огромни възможности за разгръщането на ключови проекти. В този контекст - само преди няколко дни българската държава стана собственик на 20% от терминала за втечнен газ край Александруполис в Гърция, което е силен знак за активното изграждане на газопроводите по вертикалата Юг-Север.

Участието на България в инициативата „Три морета“ е геостратегическо и още по-силно затвърждава важната роля на България в региона. Затова националната координация на формата от българска страна ще бъде на много високо ниво“, каза той.

С 56,6 млн. лв. управляващите ще подкрепят над 1800 земеделски стопани, които са отсрочили кредитите си и не могат да ги погасяват в условията на пандемията от коронавирус, обяви още премиерът.

В същото време хиляди протестиращи искат оставката на кабинета му в центъра на София. По-рано днес президентът Румен Радев и Мустафа Карадайъ от ДПС призоваха за оставка на Борисов.


ДПС поиска оставките на Бойко Борисов и Румен Радев

Бунт при речта на Радев: Парламентът не трябва да е обслужващ персонал на премиера

ГЕРБ очаква да събере 120 подписа за новата си конституция


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024
Важно днес

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров

Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

11:03 - 16.04.2024
Важно днес

Гори историческата сграда на фондовата борса в Копенхаген

Това се случва ден след 5-годишнината от пожара в Нотр Дам

10:38 - 16.04.2024