Наоми Осака продължава да е перфектна във финали на турнири от Големия шлем. Японката спечели четвъртия си „мейджър“ трофей и втори на Australian Open, след като надигра с 6-4 6-3 голямата изненада в надпреварата Дженифър Брейди.

Във финал, в който грешките изобилстваха, световната №3 показа, че опитът на голямата сцена има своето ключово значение. Американката рискува максимално, но не успя да стигне до дебютен трофей в Шлема в първата си битка за титла на това ниво.

Осака отново вдигна над главата си отличието в Мелбърн, след като през 2019 надигра в три части Петра Квитова. Тя има и две титли на US Open – през 2018 и 2020, което означава, че за четвърта поредна година японката печели „мейджър“.

От 2012 насам тя е първият състезател – независимо дали при мъжете и жените – който успява да спечели 4 титли от Големия шлем в този период. Освен това стана първата тенисистка след Моника Селеш, която триумфира в първите си четири финала в турнирите от „мейджър“ категорията.

Това е и седма титла от 10 финала в тура за Наоми. По пътя към нея тя елиминира Анастасия Павлюченкова, Каролин Гарсия, Онс Жабур, Гарбине Мугуруса, Су-Уей Шие и Серина Уилямс.

Брейди изигра феноменален турнир, но на финала се поддаде на напрежението. Тя остава с една титла в тура – от International надпреварата в Лексингтън през 2020 г., а в общия баланс вече губи от Осака с 1-3. Бившата №1 я надигра и на полуфиналите в Ню Йорк миналия сезон.

Прочетете още за финала в TennisKafe.com.


Наоми Осака - тихото момиче, чийто глас срещу расизма се оказа най-силен


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024