НАП и Агенция "Митници" влизат в Tik-Tok Снимка: © Getty Images

Националната агенция на за приходите (НАП) и Агенция "Митници" влизат в Tik-Tok и Instagram - за да се борят против зависимостите от хазарт и наркотици сред младите хора.

Кампанията "Не сте сами" на Агенция "Митници" съществува от 23 години, но вместо на презентации и демонстрации в класни стая вече ще разчита на клипове в най-разпространените сред тийнейджърите и Gen Z социални мрежи.

Неин "глас" сега стават инфлуенсъри, музиканти и актьори. Първите "посланици на каузата" са Торино и Пашата.

В Тik-Tok и Instagram те ще пускат новини и предстоящи събития от кампанията и ще се опитат да обяснят на младите хора как да се предпазят от зависимости.

Вече е качен първият клип от кампанията, а на 16 август предстои и голям концерт в Несебър с Дара, Торино и Пашата, 100 кила и Б.Т.Р.

@nestesami #НеСтеСами #КажиНеНаН@ркотиците #КажиНеНаХазартнатаЗависимост ♬ original sound - NeSteSami

Хазартът продължава да е един от най-големите рекламодатели в социалните мрежи, след като 49 Народно събрание формално забрани рекламата му по телевизиите и останалите медии.

В продължение на години някои от най-популярните спортисти и музикални звезди в България са ангажирани като рекламни лица на сайтове за залагания и онлайн казина, до които и младите имат достъп.

Наскоро НАП разкри как приходите на рекламните компании в България са се увеличили в гигантски пропорции само за една година.

Инфлуенсърите на хазарта


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024