Наричан "най-добрият човек в интернет",  MrBeast е заплашен от дело за тормоз на жени Снимка: © Getty Images

Джими Доналдсън, по-известен като MrBeast, e най-известният ютубър с повече от 310 милиона последователи. Всяко съдържание, което той публикува генерира поне 100 млн. гледания.

Често го наричат "най-добрият човек в интернет" заради благотворителните каузи, които организира и подкрепата, която събира за тях.

По данни на "Forbes" видеоклиповете му носят 50 млн. долара годишно чрез рекламни и спонсорски сделки. Той е обявен и за един от най-влиятелните хора през 2023 г. на сп. "Time".

До момента той неведнъж е попадал в противоречиви казуси, като е oбвиняван, че експлоатира уязвими хора, за да генерира гледания и приходи, включително с кампанията си по изграждане на кладенци за вода в Африка. Влогърът отрича обвиненията и твърди, че "винаги ще използва канала си, за да помага на хората и да ги вдъхновява в тази посока".

Сега обаче му предстои, може би, най-сериозното премеждие до момента, отбелязва британската BBC.

Пет участнички в последния му риалити проект Prime Video Beast Games завеждат дело в САЩ срещу продуцентската му компания MrB2024 и Amazon.

Форматът е обявен като най-мащабното риалити състезание правено досега. В него 1000 състезатели се включват в надпревара за награда от 5 милиона долара. Излъчването му обаче е под въпрос, заради съдебния процес.

Петте участнички, завели делото, твърдят, че са "страдали колективно" в среда, която насърчава систематично "сексизъм и полова дискриминация". Твърдения, които рязко противоречат на имиджа на MrBeast, като най-милият човек в интернет.

Жените твърдят, че са били във "враждебна работна среда, която е насърчавала сексуален тормоз". Още преди месец New York Times писа, че участници в шоуто, което все още не е излъчено, разказват, че са прекарали повече от 20 часа без храна, а някои от тях не получавали лекарствата си навреме.

Към момента нито MrBeast, нито Amazon са отговорили на въпросите на BBC по темата.

Какво е общото между MrBeast, Цанов, Костадинов и Киро Брейка?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Ракети на "Хизбула" достигнаха жилищен район в Израел

Съобщава се за пострадали цивилни

18:14 - 22.09.2024
Важно днес

Земетресение от 4,6 по Рихтер е регистрирано на полуостров Халкидики

Епицентърът на труса е бил на 12 километра югоизточно от курортното селище Урануполи

14:54 - 22.09.2024