Снимка: © Булевард България

Собственикът на ПФК "Левски" Наско Сираков даде сигнал за сериозно разочарование от начина, по който протече конгресът на БФС на 12 октомври и от състава на новия Изпълком на съюза. 

Във вторник Сираков провокира критики на футболните фенове, след като декларира лоялност към Боби Михайлов независимо от призивите за смяна на ръководството на БФС заради съсипаното състояние на спорта в България. 

Само три дни по-късно обаче легендата на "Левски" даде да се разбере, че вече е изгубил доверие в способността на Михайлов да проведе реформата, необходима на футбола

"Ако имате въпроси за конгреса, вече ще ги отправяте към Боби Михайлов и новия Изпълком. Да, много неща не ми харесаха, особено състава на новия Изпълком. Аз съм за сероизна промяна във футбола, но трябва да я направи Боби Михайлов. С този Изпълком не вярвам как ще го направи. Вече не вярвам. Това е", каза Сираков по време на пресконференция с представянето на новия управителен съвет на "Левски". 

Въпреки всичко той посочи, че продължава да стои зад решението си да подкрепи Михайлов в противоборството с екипа на Димитър Бербатов. 

"Заставам абсолютно зад това свое решение. Аз съм коректен човек. Преди 23 г. присъствах на един конгрес, когато Стефан Софиянски се изправи срещу Иван Славков и пред мен на три метра двама души, които много уважавам - Гацо Стоянов и Иван Колев, които бяха приятели от 50 г. - стигнаха до бой. Единият беше за Иван Славков, другият - за Софиянски. Тогава си казах, че никога не мога да позволя това нещо да се случи с мен и с някой от моите съотборници, с които съм изживял най-щастливите мигове във футбола. Заставам 100% зад решението си", каза Наско Сираков. 

В новия Изпълком на БФС попаднаха само четирима нови членове - Даниел Панов (кмет на Велико Търново от ГЕРБ), Иван Василев (собственик на "Локомотив София"), Веселин Балевски (бивш футболист, бивш дългогодишен член на Изпълкома при Славков и при Михайлов), и Пламен Манолов (директор на Националната спортна база). 

В централното ръководство на БФС останаха бившият депутат от ДПС Камен Костадинов, Михаил Статев ("Черно море"), Атанас Фурнаджиев, Михаил Касабов и Йордан Лечков, бившият собственик на "Левски" Спас Русев, собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, Румян Вълков (Аматьорска футболна лига), Емил Костадинов и бившият депутат от БСП Димитър Георгиев

 

Борислав Михайлов остана президент на БФС след спорен конгрес, Бербатов ще обжалва в съда

Камен Костадинов - човекът от централното ръководство на ДПС, който води конгреса на БФСАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"