Oh the weather outside is frightful

But the fire is so delightful

And since we've no place to go

Let it snow, let it snow, let it snow

Няма измъкване: Голямата промяна дойде още през 2020! На 21 декември с Големия съвпад на Юпитер и Сатурн в 0˚ Водолей - така започна за нас Ерата на Водолея, която ще се различава от предишните времена по много неща. Но всичко по реда си. Астрологията отбелязва този преход с още няколко аспекта и дати. 

Феноменът "Коледна звезда": Юпитер и Сатурн заблестяха заедно в нощното небе

Единият е същинското празнично начало на Ерата на Водолея на 11 февруари, когато и Китай ще празнува своята китайска Нова Година, а ние своето новолуние във Водолей – или началото на цикъла, белязан от този знак. 

Преди това обаче мъчително ще се измъкваме от хватката на 2020 и Covid-кризата и пандемията. 

Тази пандемия се управлява от Плутон и „разпространява“ от добрия Юпитер, който има свойството да разраства всичко, до което се докосне, а той имаше цели три съвпада с Плутон през 2020 ( 5 април, 30 юни и 12 ноември). 

Сега през 2021 - още на 12 януари - вече ще е достатъчно далеч и макар да нямаме други (освен петте ваксини) обстоятелства да вярваме, че пандемията ще отстъпи, планетите казват тъкмо това – тази криза отслабва. 

Отслабва обаче и финансовата подкрепа, която беше свързана с нея и ще трябва да си помагаме сами,да намираме пътищата за възстановяване на пострадалите икономики.

Как? С иновации, нови подходи и прегръщайки „новото“ или „следващото нормално”.

2021 има три главни теми, които трябва да знаем:

След буря светът е чист и мирен

Настъпва Eрата на Водолея: ще станем по-човечни, по-технологични и напредничави, ще трябва да скъсаме със стари порядки, навици, възгледи; ще ценим приятелствата и човечността на първо място; ще сме доста безкомпромисни към отживелиците и ще бъдем много толерантни и любопитни към всичко умно и ново; ще влезем и ще се организираме в групи и общества, основани на етични норми и споделеност на възгледите;

Дали ще работим повече от вкъщи, дали ще сменим професиите си, кои индустрии ще отмрат и кои ще напреднат, как ще спасим планетата с иновации и как ще проявяваме човечност и подкрепа помежду си, без институционални посредници – това са само част от въпросите, на които непознатата 2021 ще даде ясни отговори. И те ще дойдат като гръм от ясно небе. 

Отговори, които така ще осветят мрака пред нас, че повече, няма да се питаме „къде е вратата или изхода“. 

Ще преминем и през пресяване на приятелствата и кръга на подкрепа, нещо, което май вече понаправихме и през 2020, когато осъзнахме кои са истинските ни близки – без които не можем и в пандемията! Ще изградим „щит“ от ваксинирани хора, които по своя начин и със своя имунитет ще предпазват и околните от  Covid пандемията и така ще облекчим работата на социалната и медицинската сфера.

Това означава, заедно със стелиума във Водолей на планетите през януари – февруари, че сега именно хората със слънце в този знак, асцендент или лична планета там, ще поемат лидерството по пътя към промените и ще го изнесат на раменете си.

Път на младите! 

Уран и Сатурн влизат в спор: Борбата на Старото и Новото навлиза в решителен етап на елиминации; 17 февруари, 14 юни и на Коледа 2021 – цялата година този сблъсък в три рунда ще мине през нас!

Сатурн е структурата, реда, времето, здравият разум, играта по правилата и сладкият резултат след тежкия труд. Уран е изобретателят, разсеяният професор, геният, който ту идва, ту изчезва, бурята, след която настъпва новата яснота, мир и спокойствие, докато идващата революция не промени отново всички. Уран е млад по дух, смел, безкомпромисен и не зачита авторитетите, но в същото време цени на първо място приятелите си и обществения интерес.

Тези две вселени ще влязат в конфликт на всяко едно ниво, но най-вече на нивата, управлявани от Сатурн, защото те ще трябва да се променят. Тук винаги новото ще печели, може и не на 100%, но поне на 50%. Има и друг нюанс, старият управител на знака на Водолея е Сатурн – това означава, че на раменете на неговия ред и структури ще разцъфти новото и младите ще поемат своята смяна, той сякаш ще е склонен да им помогне да поемат отговорност.

Болниците, затворите, гробищата и манастирите ще променят своята структура, колкото и страшно да ни звучи това сега. Ще се промени и начинът по който ни управляват и по който ние управляваме света. Както беше трудно да се каже как пандемията ще ни промени, така е трудно да се предвиди и до какво ще доведе нейният край.

За промените да разчитаме на Близнаци и Стрелци

Затъмненията вече са по оста Близнаци – Стрелец и техните теми ще бъдат осветени през годината – ще сменим своите ценностни системи и вярвания и начина, по който ги популяризираме, комуникираме. Вече знаем, че пътешествията и обучението ни ще бъдат коренно променени, но очакваме около тези дати да възникнат и да се възприемат решения и подходи, които да установят тези нови параметри. Особено що се отнася за задграничните и далечни пътешествия и висшето образование. Търговията и комуникацията също ще са на фокус и ще се променят съществено.

Пълно лунно затъмнения на 26 май в 5˚ Стрелец.

Слънчево затъмнение на 10 юни, 19˚ Близнаци

Частично лунно затъмнение на 19 ноември в 27˚ Телец

Пълно слънчево затъмние на 3 декември в 12˚ Стрелец

За тези, чиито рожден ден попада близо до тези дати, цялата година напред ще бъде „осветена“ от темата на затъмнението. Това ще зависи от това, в кой дом на наталната Ви карта ще попадне явлението.

 


За още прогнози следете Astrobooth -  сайт и приложение за съвместимост, който прави лична прогноза за Вас и Вашия партньор за девет вида връзки и тълкува астро аспектите Ви.
Очаквайте в блога на Astrobooth прогноза за положителните развития през 2021 за всяка зодия, както и за периодите на Ретрограден Меркурий.

Astrobooth: Приложението, което мери потенциала на връзката ви с хората


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед