Oh the weather outside is frightful

But the fire is so delightful

And since we've no place to go

Let it snow, let it snow, let it snow

Няма измъкване: Голямата промяна дойде още през 2020! На 21 декември с Големия съвпад на Юпитер и Сатурн в 0˚ Водолей - така започна за нас Ерата на Водолея, която ще се различава от предишните времена по много неща. Но всичко по реда си. Астрологията отбелязва този преход с още няколко аспекта и дати.

Феноменът "Коледна звезда": Юпитер и Сатурн заблестяха заедно в нощното небе

Единият е същинското празнично начало на Ерата на Водолея на 11 февруари, когато и Китай ще празнува своята китайска Нова Година, а ние своето новолуние във Водолей – или началото на цикъла, белязан от този знак.

Преди това обаче мъчително ще се измъкваме от хватката на 2020 и Covid-кризата и пандемията.

Тази пандемия се управлява от Плутон и „разпространява“ от добрия Юпитер, който има свойството да разраства всичко, до което се докосне, а той имаше цели три съвпада с Плутон през 2020 ( 5 април, 30 юни и 12 ноември).

Сега през 2021 - още на 12 януари - вече ще е достатъчно далеч и макар да нямаме други (освен петте ваксини) обстоятелства да вярваме, че пандемията ще отстъпи, планетите казват тъкмо това – тази криза отслабва.

Отслабва обаче и финансовата подкрепа, която беше свързана с нея и ще трябва да си помагаме сами,да намираме пътищата за възстановяване на пострадалите икономики.

Как? С иновации, нови подходи и прегръщайки „новото“ или „следващото нормално”.

2021 има три главни теми, които трябва да знаем:

След буря светът е чист и мирен

Настъпва Eрата на Водолея: ще станем по-човечни, по-технологични и напредничави, ще трябва да скъсаме със стари порядки, навици, възгледи; ще ценим приятелствата и човечността на първо място; ще сме доста безкомпромисни към отживелиците и ще бъдем много толерантни и любопитни към всичко умно и ново; ще влезем и ще се организираме в групи и общества, основани на етични норми и споделеност на възгледите;

Дали ще работим повече от вкъщи, дали ще сменим професиите си, кои индустрии ще отмрат и кои ще напреднат, как ще спасим планетата с иновации и как ще проявяваме човечност и подкрепа помежду си, без институционални посредници – това са само част от въпросите, на които непознатата 2021 ще даде ясни отговори. И те ще дойдат като гръм от ясно небе.

Отговори, които така ще осветят мрака пред нас, че повече, няма да се питаме „къде е вратата или изхода“.

Ще преминем и през пресяване на приятелствата и кръга на подкрепа, нещо, което май вече понаправихме и през 2020, когато осъзнахме кои са истинските ни близки – без които не можем и в пандемията! Ще изградим „щит“ от ваксинирани хора, които по своя начин и със своя имунитет ще предпазват и околните от Covid пандемията и така ще облекчим работата на социалната и медицинската сфера.

Това означава, заедно със стелиума във Водолей на планетите през януари – февруари, че сега именно хората със слънце в този знак, асцендент или лична планета там, ще поемат лидерството по пътя към промените и ще го изнесат на раменете си.

Път на младите!

Уран и Сатурн влизат в спор: Борбата на Старото и Новото навлиза в решителен етап на елиминации; 17 февруари, 14 юни и на Коледа 2021 – цялата година този сблъсък в три рунда ще мине през нас!

Сатурн е структурата, реда, времето, здравият разум, играта по правилата и сладкият резултат след тежкия труд. Уран е изобретателят, разсеяният професор, геният, който ту идва, ту изчезва, бурята, след която настъпва новата яснота, мир и спокойствие, докато идващата революция не промени отново всички. Уран е млад по дух, смел, безкомпромисен и не зачита авторитетите, но в същото време цени на първо място приятелите си и обществения интерес.

Тези две вселени ще влязат в конфликт на всяко едно ниво, но най-вече на нивата, управлявани от Сатурн, защото те ще трябва да се променят. Тук винаги новото ще печели, може и не на 100%, но поне на 50%. Има и друг нюанс, старият управител на знака на Водолея е Сатурн – това означава, че на раменете на неговия ред и структури ще разцъфти новото и младите ще поемат своята смяна, той сякаш ще е склонен да им помогне да поемат отговорност.

Болниците, затворите, гробищата и манастирите ще променят своята структура, колкото и страшно да ни звучи това сега. Ще се промени и начинът по който ни управляват и по който ние управляваме света. Както беше трудно да се каже как пандемията ще ни промени, така е трудно да се предвиди и до какво ще доведе нейният край.

За промените да разчитаме на Близнаци и Стрелци

Затъмненията вече са по оста Близнаци – Стрелец и техните теми ще бъдат осветени през годината – ще сменим своите ценностни системи и вярвания и начина, по който ги популяризираме, комуникираме. Вече знаем, че пътешествията и обучението ни ще бъдат коренно променени, но очакваме около тези дати да възникнат и да се възприемат решения и подходи, които да установят тези нови параметри. Особено що се отнася за задграничните и далечни пътешествия и висшето образование. Търговията и комуникацията също ще са на фокус и ще се променят съществено.

Пълно лунно затъмнения на 26 май в 5˚ Стрелец.

Слънчево затъмнение на 10 юни, 19˚ Близнаци

Частично лунно затъмнение на 19 ноември в 27˚ Телец

Пълно слънчево затъмние на 3 декември в 12˚ Стрелец

За тези, чиито рожден ден попада близо до тези дати, цялата година напред ще бъде „осветена“ от темата на затъмнението. Това ще зависи от това, в кой дом на наталната Ви карта ще попадне явлението.


За още прогнози следете Astrobooth - сайт и приложение за съвместимост, който прави лична прогноза за Вас и Вашия партньор за девет вида връзки и тълкува астро аспектите Ви.
Очаквайте в блога на Astrobooth прогноза за положителните развития през 2021 за всяка зодия, както и за периодите на Ретрограден Меркурий.

Astrobooth: Приложението, което мери потенциала на връзката ви с хората


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Филмът "Анатомия на едно падане" триумфира на "френските Оскари"

Сандра Хюлер грабна приза за най-добра актриса

18:09 - 24.02.2024
Важно днес

Съдът пусна на свобода актьора Христо Шопов. Заплашил съседката си не с пистолет, а с ключове

Христо Шопов излиза от ареста срещу подписка

17:12 - 24.02.2024
Политика

България е все по-близо до еврозоната. Василев очаква и последният критерий да бъде изпълнен тази година

Финансовият министър вярва, че и еврозоната, и ротацията ще се случат

15:55 - 24.02.2024
Европейски дневници

Сухопътният Шенген и други български мечти. Илхан Кючюк отговаря на Gen Z

Евродепутатът Илхан Кючюк за полурадостта от Шенген

15:07 - 24.02.2024
Важно днес

Европейските лидери са в Киев. Обещаха подкрепа за Украйна, докато тя не стане "окончателно свободна"

Зеленски вярва, че Украйна е 730 дни по-близо до победата

15:06 - 24.02.2024
Важно днес

Протоколът от срещата в "Пирогов" е подправен, махнати са скандалните реплики срещу близките на Даная

Официалният документ описва срещата от скандалния запис в "Пирогов", но изпуска важни детайли

14:03 - 24.02.2024
Важно днес

Борисов видя Петков като "брилянтен стратег" и поиска властта да се подели 50:50

Той иска равно представителство в министерствата и останалите агенции

11:31 - 24.02.2024
Важно днес

Радев с нови критики към управляващите: "Ту се обичат, ту се изобличават взаимно"

Радев продължава с нападките си към управляващото мнозинство

10:26 - 24.02.2024
GEN Z дневници

Vol.10: Никой не гледа "Ергенът", от Disney до Харвард, истината за Tinder

И тази година никой не гледа "Ергенът" - но всички говорят за него

10:00 - 24.02.2024