"Не може да плашим клиентите си, ако се оплачат": Министърът на туризма отговори на Алибегов

Министърът на туризма Зарица Динкова отхвърли исканията за оставката ѝ от страна на ресторантьорските организации и потвърди позицията си, че неадекватното отношение към клиентите вреди на целия имидж на българския туристически сектор.

"Туризмът е преживяване и това, което трябва да дадем на клиентите си, е качество и отношение. Моят апел беше да ми помогнат да защитим качеството на продукта. Защото аз не съм министър на ресторантьорите. Аз съм министър и на потребителите. Без клиент нямаме бизнес. Всички сме заинтересовани клиентите да са доволни, за да има растеж", каза тя ден след като организацията на Ричард Алибегов поиска тя да се оттегли.

Поводът за напрежението беше предупреждението на Динкова, че отстъпката от ДДС с намалената ставка на 9% може да се окаже незащитима след демонстрацията на грубо отношение и заплахи със съд за клиента, който се оплака от сметката си за говежди стекове във Варна.

"Ресторантьорите са един сегмент от този бизнес, а аз защитих интереса на целия сектор. Не може да демонстрираме такова отношение в индустрия, в която гостоприемството и отношението е основата на продукта, който предлагаме.

Всички имат интерес имиджът на българския туризъм да не е да си плашим клиентите. Не може ако вие се оплачете, ние да ви съдим. Не може да има такава скрита заплаха", каза още Динкова пред журналисти в понеделник.

Заплахите със съд срещу човека, който подаде сигнала за цената на пържолите, дойдоха от страна на Сдружението на Заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, които формално представляват интересите на ресторантьорския бизнес.

Те нападнаха и КЗП с твърдения, че проверките им са "груба намеса" в работата на частния сектор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024