След спора за пържоли: Асоциацията на заведенията иска оставката на министъра на туризма

Асоциацията за заведенията, начело с ресторантьора Ричард Алибегов поиска оставката на министърката на туризма Зарица Динкова. Причината е позицията ѝ от по-рано днес, че ще ѝ е трудно да защитава в бъдеще данъчните облекчения за бранша, ако отношението на бизнеса към клиентите не се промени.

Повод за задочния спор между брашна и министърката е заявката на първите, че ще заведат дело срещу мъжа, който се оплака преди дни, че е платит 490 лв. за три стека от телешко месо в ресторант във Варна. Причината е, че семейството му не е догледало, че цената в менюто е за 100 гр месо, а не за порция.

Ресторантьорите имат намалена на 9% ставка за ДДС - като помощ от държавата за бизнеса им, който беше сериозно засегнат от пандемията от COVID-19. Според Динкова обаче това може да се промени, ако отношението към потребителите от страна на собствениците на заведения остане същото.

Изявлението ѝ беше разчетено от Алибеговата асоциация като обявяване на "открита война на нашия бранш. "От първия момент разбрахме, че на нея (Зарица Динкова) не може да се разчита, тъй като няма никаква експертиза и не разчитахме на подкрепа, но да ни пречи по толкова брутален начин - не очаквахме", пишат в позиция до медиите Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Сметки за пържоли и вода пак "изненадаха" туристите по Черноморието


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024