Нов ултиматум от "Левски" към Боби Михайлов: Свикайте конгрес или ще го направим ние Снимка: © Булевард България

ПФК "Левски" публикува второ предупреждение към Изпълкома на Българския футболен съюз с призив да се свика бърз конгрес с цел избор на ново ръководство.

"През последните повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа", се казва в новото послание на екипа на Наско Сираков.

Той настоява БФС да задейства процедурата по свикване на нов изборен конгрес до 20 декември 2022 г., който този път "да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол".

"В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме", казват от "Левски".

Това е вторият ултимативен апел на клуба към Изпълкома на Боби Михайлов за последните два дни.

Във вторник сините призоваха за пълна смяна на ръководството на Българския футболен съюз, като настояват за "радикални мерки за оздравяване и развитие" на българския футбол.

Намесата на екипа на Наско Сираков в мащабния спор за ръководството на БФС може да се окаже съдбоносна за бъдещето на съюза.

Именно Сираков беше човекът, който през октомври 2021 г. наклони везните в полза на преизбирането на Борислав Михайлов срещу Димитър Бербатов. Тогава той се мотивира с думите, че "не може да загърби лесно едно 40-годишно приятелство".


"Левски" поиска пълна смяна в БФС заради корупция "от най-ниско до най-високо ниво"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024