"Левски" поиска пълна смяна в БФС заради корупция "от най-ниско до най-високо ниво" Снимка: © Булевард България

ПФК "Левски" призова за пълна смяна на ръководството на Българския футболен съюз, като настояват за "радикални мерки за оздравяване и развитие" на българския футбол.

"Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес", се казва в позицията на столичния отбор.

Намесата на екипа на Наско Сираков в мащабния спор за ръководството на БФС може да се окаже съдбоносна за бъдещето на съюза.

  • Именно Сираков беше човекът, който през октомври 2021 г. наклони везните в полза на преизбирането на Борислав Михайлов срещу Димитър Бербатов. Тогава той се мотивира с думите, че "не може да загърби лесно едно 40-годишно приятелство".
  • Конгресът, който беше охраняван от прословутата "Делта гард", завърши със скандално решение, при което Михайлов беше обявен за победител, въпреки че не събра нужните гласове за победа от първи тур.
  • Камен Костадинов, който ръководеше спорното заседание в НДК, почина внезапно през август 2022 г.

Сега от "Левски" призовават да се свика извънреден конгрес на БФС в началото на 2023 г. и "същевременно да се прекрати омагьосаният кръг от дела и обжалвания".

"ПФК Левски“ ще подкрепи такъв кандидат, който представи краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма и визия за оздравяване и развитие на футбола в България на всички нива и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални отбори, комуникация с държава и общини и т.н, за изпълнението, на която е осигурен постоянен публичен контрол", се казва още в позицията на клуба.

  • Това е поредният сигнал за недоволство на "Левски" спрямо БФС след септември 2022 г., когато отборът се възмути от наложено наказание срещу агитките след дербито с ЦСКА.
  • Санкцията срещу тях беше облекчена в реакция на недоволството, но Боби Михайлов обяви, че бил "лично обиден" от декларацията на сините.

Бербатов сезира ФИФА и УЕФА за връзки на Борислав Михайлов с шефа на черното тото Дан Тан

"United Group" не е водила разговори за придобиването на "Левски"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024