Обезглавиха Nova. Тръгва си и директорът на новините (обновена)

Промени в ръководството обявиха от "Нова Броудкастинг груп", част от United Media, която притежава и VIVACOM.

Дирк Геркенс се завръща на поста главен изпълнителен директор на мястото на Стефана Здравкова, съобщиха от United Media. По неофициална информация с поста си се разделя и директорът на "Новини и актуални предавания" Илия Дафов. Той заема тази длъжност от началото на 2021 г.

Стефана Здравкова, която беше назначена за главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“ през 2022 г. Тогава тя смени именно Геркенс

В портфолиото на групата влизат Nova TV и Nova News.

Преди позицията си на изпълнителен директор Стефанова Здравкова ръководеше Нет Инфо - компанията, която управлява сайтовете от портфолиото на Nova. Mежду 2016 и 2018 г. Здравкова беше директор за България на eMAG.

"С увереност считам, че Дирк ще гарантира успешното продължаване на дейността на „Нова Броудкастинг Груп“ като опитен медиен експерт с ценни познания за българския пазар. Благодарим на Стефана за нейната работа", казва в прессъобщениято за промените Александра Суботич, изпълнителен директор на United Media.

Дирк Геркенс има 25-годишен опит в телевизионната индустрия и до момента е член на управителния съвет и директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ на United Media, която е собственик на „Нова Броудкастинг Груп“.

Преди да се присъедини към United Media, Дирк Геркенс е главен изпълнителен директор на RTL Klub и TV2 в Унгария.

United Group припомнят, че той участва активно в интеграцията на „Нова Броудкастинг Груп“ след придобиването ѝ от United Group през 2020 г. , като успешно съчетава ръководната си роля в United Media с позицията на изпълнителен директор на Nova от 2021 г. до 2022 г.

Новината за смяната идва малко след като стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията е одобрила сделката, с която "Виваком" придоби доскорошният си конкурент "Булсатком"

За освобождаването на Дафов все още липсва официална комуникация. На екипа на телевизията е съобщено, че ще разберат повече подробности в утрешния ден.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024