The White Lotus е един от най-добрите сериали за последните години, а извън интригите, драмите и социалната му сатира - локацията и луксът са "магнитът" за вниманието на зрителите.

В първия сезон героите на Майк Уайт прекарваха ваканцията си в петзвезден хотел на Хаваите - Four Seasons Resort Maui.

Вторият сезон посрещна новия "комплект" от гости (плюс чудесната Дженифър Кулидж в ролята на Таня) на остров Сицилия, в San Domenico Palace в град Таормина. Хотелът е не просто лукс от висша класа - през 2017 г. той е и домакин на срещата на лидерите от Г-7, на която присъстват Доналд Тръмп, Ангела Меркел, Тереза Мей и Еманюел Макрон.

Какво можем да очакваме в сезон 3?

Всички пътища водят към Азия. И по-точно - към Токио.

Поне това показват няколко многозначителни изказвания на продуценти, актьори и самия създател на сериала Майк Уайт.

Последното потвърждение за азиатската локация на The White Lotus 3 дойде на "Берлинале" от изпълнителния продуцент Дейвид Бернад.

"Опитахме да поработим доста в Азия и се надявам, че Сезон 3 ще бъде нашият шанс да направим така, че нещо да се случи там", каза той по време на участието си в конференция към кинофестивала, посветена на сериалите.

Бернад обръща специално внимание на това, че през 2016 г. той и Уайт са снимали друг проект за Amazon Prime Video в Азия и двамата имат амбиции да работят отново на континента.

Той разказва, че Сезон 2 е сниман в Сицилия, след като екипът е решил да разгърне действието на историята в Европа и е търсил южни локации.

"Knives Out 2" тъкмо бяха отишли в Гърция, затова изборът се сведе до Франция или Италия", коментира той на шега.

Само преди няколко дни актьорът Джони Ноксвил "издаде" още по-конкретен детайл за бъдещото местоположение на снимачната площадка на The White Lotus.

В интервю за Vulture Ноксвил разказва, че е близък приятел със сценариста и режисьор на сериала Майк Уайт, и добавя: "Заедно бяхме в Токио. Мисля, че там ще е следващата.... ох, няма да кажа нищо".

Самият Уайт подсказва, че обмисля азиатски сюжет още през декември 2022 г.

Той коментира, че ако първите два сезона са разказвали истории за пари и секс, Сезон 3 ще е "някак сатиричен и смешен поглед към смъртта, източната религия и духовност".

"Струва ми се, че това ще е богата основа за ново завръщане в Белия лотос", казва Майк Уайт.

Третият сезон вече е потвърден от HBO, но все още няма сигурна дата за премиерата. Възможно е той да се появи в края на 2023 г. - след като втората част на антологията излезе през миналия октомври.

The White Lotus 2: Секс, смърт и Дженифър Кулидж


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024