Новото ръководство на БФС още не е заявено за вписване в Търговския регистър Снимка: © Булевард България

Новото (старо) ръководство на БФС все още не е заявено за вписване в Търговския регистър, а протокол от конгреса на 12 октомври няма. Това посочи Димитър Бербатов, който възнамерява да обжалва по съдебен път спорния избор на Борислав Михайлов от първи тур.

Президентът на БФС от 2005 г. насам беше обявен за победител с 241 гласа, а Бербатов остана на второ място с 230 гласа при първото гласуване. Въпреки че регистрираните делегати бяха общо 483, а Михайлов получи по-малко от половината от техните гласове, балотаж не беше проведен заради различно тълкуване на устава на съюза.

Сега се оказва, че и обжалването на Бербатов е блокирано.

"Все още в Търговския регистър не е заявено нищо за регистриране на новото ръководство на БФС, което е странно. Защо не е направено, трябва да ги питате. Протокол няма от самото събрание, което се случи. Отборите трябва да го искат, за да знаят какво е станало. И най-важното, което трябва да кажа, е, че ако в този протокол не е записано, че водещият на конгреса каза 483 присъстващи и са нужни 242 гласа, за да се вземат важните решения и както пише в устава на БФС, които някои го цитират като Библия, но не го спазват, мнозинството се определя от присъстващите. Ако в протокола не е записано това, значи са го фалшифицирали", каза Димитър Бербатов, цитиран от bTV.

Проверка в сайта на ТР показва, че последният подаден документ за вписване по делото на "Български футболен съюз" е с дата 30 септември, т.е. две седмици преди провеждането на конгреса.

Той обяви, че няма да приеме публичните покани на Михайлов за съвместна работа.

"Никога няма да работя с Михайлов. Имам си хора и екип, с които искам да работя. Различни поколения сме, начините ни на мислене са различни, вижданията ни за някои неща са тотално различни. Това никога не може да се случи", каза той.

Бившият национал ще продължи да се бори срещу решението на конгреса.

"Ако всичко се случваше както трябва и бяхме загубили, нямаше да има проблем. Но сега трябва да се обърнем към съда и той да отреди кое е правилното нещо. В устава си пише точно и ясно", каза още той.

В новия Изпълком на БФС попаднаха само четирима нови членове - Даниел Панов (кмет на Велико Търново от ГЕРБ), Иван Василев (собственик на "Локомотив София"), Веселин Балевски (бивш футболист, бивш дългогодишен член на Изпълкома при Славков и при Михайлов), и Пламен Манолов (директор на Националната спортна база).

В централното ръководство на БФС останаха бившият депутат от ДПС Камен Костадинов, Михаил Статев ("Черно море"), Атанас Фурнаджиев, Михаил Касабов и Йордан Лечков, бившият собственик на "Левски" Спас Русев, собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, Румян Вълков (Аматьорска футболна лига), Емил Костадинов и бившият депутат от БСП Димитър Георгиев.


Наско Сираков: С този Изпълком не вярвам как ще има промяна в БФС


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024