Общинският съветник с маската и пистолетите подаде оставка от ръководството на СОС

Столичният общински съветник Борислав Иванов е подал оставка от поста на заместник-председател на Столичния общински съвет (СОС). Това съобщи в профила си във Фейсбук председателят на СОС Георги Георгиев.

Иванов получи вниманието на медиите заради неприличното си поведение в последните няколко дни. В сряда той направи неуспешен опит да свали украинското знаме от фасадата на сградата на Столичната община. Това стана само няколко дни, след като той обяви, че преминава от досегашната си партия "Атака" към "Възраждане".

В четвъртък "Демократична България", ГЕРБ и независимият общински съветник от "Спаси София" Борис Бонев поиска оставката на Иванов заради непристойното му поведение. Във Фейсбук профила на общинаря на "Възраждане" се виждат снимки на пистолети, белезници и бухалки, а в една от тях той е нахлузил маска на главата си.

Новият кадър на "Възраждане" в СОС се е появил маскиран и въоръжен в общината

От партията му се разграничиха от неговите действия и посочиха, че той така и не е подавал молба за членство към тях.

В четвъртък Иванов каза, че ще подаде оставка като зам.-председател на общинския съвет, но поиска да остане начело на Комисията по обществен ред, която оглавява. Той обаче най-вероятно ще бъде отстранен и от този пост. Заседанието на съвета, който трябва да вземе това решение, е насрочено за 27 октомври.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024