Снимка: © Булевард България

Бившият данъчен служител Борислав Колев, обвинен за пране на пари и прибирането на 53 млн. лв. от средствата за АМ "Хемус", е поискал да се срещне лично с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев.

Искането му е предадено пред съда от брата на Колев - Иво - по време на заседанието, на което беше взето решение за мярката му за неотклонение.

„Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашков и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева. Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по точен”, казва Иво Колев, цитиран от правния сайт "Лекс".

Самият обвиняем не се появи на заседанието на съда за мярката за неотклонение, след като преди седмица му прилоша и припадна в залата. Софийският апелативен съд реши, че Борислав Колев трябва да се върне обратно в следствения арест.

Призивът на обвиняемия идва седмица след скандала между ГДБОП и прокуратурата заради искането на полицията да получи допълнителни показания от Колев в замяна на обещание той да остане под домашен арест и да му бъде позволено да пътува в чужбина.

Прокуратурата обяви, че магистрати са били подлагани на "натиск" от страна на директора на ГД "Борба с организираната престъпност" Калин Стоянов, докато той обвини прокурорите, че не се интересуват от разследването и пречат на събирането на информация.

В крайна сметка Колев ще трябва да бъда задържан под стража за втори път. Той е обвинен в това, че е част от схемата за източване в брой на големи суми от средствата, платени авансово за строителството на Лот 5 от АМ "Хемус". Колев е посочен като човекът, който е прибирал всички суми, придружавайки формалните собственици на кухи фирми, по чиито сметки са превеждани милиони.


Клошар, изтеглил 18 млн. лв. от парите за АМ "Хемус", е починал от Covid-19

Шефът на ГДБОП: Прокурорите отказват да разпитат лице, готово да разкрие цялата схема от АМ "Хемус"

Наблюдаващите прокурори по делото за "Хемус" си направиха самоотвод


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Булгаргаз" обяви търг за втечнен природен газ до терминал Ревитуса

Крайният срок за оферти е 16 август. Ако няма уговорено разтоварване - сключените договори се анулират, пише в условията

"Газ не открихме в интерконектора": Вицепремиер се оплака от недовършено строителство на гръцката връзка

Според МРРБ строежът бил "като една луксозна сграда с мебели, в която обаче няма ток и няма хубав достъп до нея"

Flex е по-велико от flat - новите устройства на Samsung

Galaxy Z Flip4 и Fold4 - от лайфстайл и селфита до работа на голям "малък" екран

На екскурзия до Франция - за ваксина срещу маймунска шарка

Европейци пътуват, за да получат имунизация срещу болестта

Играта на Дмитрий Медведев - от мек либерал до агресивен рупор на военната пропаганда

Един разговор с Путин в Астрахан стои в основата на трансформацията му

Журналисти и преподаватели настояват Румен Радев да даде убежище на Алексей Алчин

"Екстрадирането му ще е сериозен удар по авторитета на България"